Pathfinder hitbox bajokkal küszködik, szerencsére a fejlesztők is tudnak róla

Pathfinder hitbox bajokkal küszködik, szerencsére a fejlesztők is tudnak róla

Egy játékos észrevette, hogy Pathfinder hitboxa lényegesen nagyobb, mint maga a karakter, ez pedig komoly hátrányt jelenthet.

Az online játékok esetében az olyan technikai kérdések, mint például a hitboxok működése igen sarkalatos pontok. Alapesetben az az elfogadott fair play, ha minden karakter azonos hitbox arányokkal rendelkezik, vannak azonban olyan esetek, amikor ez nem tud működni, például hogyha a karakterek láthatóan eltérő méretekkel rendelkeznek, hiszen akkor a vékonyabbak a levegőben is megkapják a találatot, a nagyobbaknak a teste szélén pedig átmegy a golyó.

Az Apex Legends pontosan ez a játék, ha megnézünk egymás mellett egy Gibraltárt és egy Pathfindert, a két karakter össze nem hasonlítható sem megjelenésre, sem pedig méreteik tekintetében. Pathfindernél nemrég felfedezték, hogy a hitboxa aránytalanul nagy a testéhez képest, a két lába között például ellőni sem lehet, úgy mint Bloodhoundnál. Az alábbi videó tökéletesen szemlélteti a problémát.

Amíg Bloodhounddal minden oké, Pathfinder olyan helyekről is kaphat hitreget, amikre nem is gondolnánk. Szerencsére a Respawn fejlesztői lelkesen figyelik a játékosok visszajelzéseit, a community manager, Jayfresh elmondta, hogy tudnak a jelenségről és beszéltek már róla. Többet egyelőre nem tud mondani, de minden visszajelzésnek örülnek. 

Reméljük keresnek, és találnak is megoldást a problémára, én Pathfinder fanatikusként különösen bízom benne.

Nektek melyik karakter a kedvencetek?

KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!