Nem sikerült a bravúr, ezúttal a Cloud9 volt az erősebb

Nem sikerült a bravúr, ezúttal a Cloud9 volt az erősebb

Ezúttal nincs meg a Legenda státusz.

Tavaly a FACEIT London Majorön a legjobb 8 között zárt a HellRaisers, így idén Katowicében automatikusan a top 16 között kezdhették a játékot. Most sajnos nem sikerült megismételniük a tavalyi fantasztikus teljesítményüket, utolsó meccsükön a Cloud9 bizonyult erősebbnek.

01Pedig nem az esélytelenek nyugalmával vágtak neki a meccsnek. Véleményem szerint Hobbit az egyik legjobb lehetősége volt a csapatnak bondik helyettesítésére, a Cloud9 pedig bár jó formában van, láttuk már őket csúnya hibákat ejteni és pályákat, mérkőzéseket bukni nagyon gyorsan. Ami viszont erősen megkérdőjelezhető döntés volt a HR részéről, az az Inferno beválasztása saját pályaként. Nincsenek rossz statisztikáik ezen a pályán, de ahogyan korábban, úgy most is láthattuk, hogy a védelmük közel sem tökéletes, sőt, bőven van mit csiszolni rajta. 

Az első félidőben még tudták tartani a lépést a C9 játékosaival,  szépen támadtak és minimális lemaradásban fordultak a második játékrészre, ahol viszont megmutatkozott a HellRaisers hiányossága a védelemben és a Cloud9 nagyon gyorsan tudták lezárni a pályát 16-8-ra. Ha valahol, akkor Cache-en azonban illett volna visszahozniuk a mérkőzést legalább egy szoros eredményig, de a HR védelme itt is lyukas volt, mindössze 4 kört tudtak bevédeni a támadó Cloud9 játékosokkal szemben. T-ben aztán nagyon szépen fel tudtak zárkózni, de 11-11-nél valami láthatóan elszakadt a HR-nél a Cloud9 pedig nagyon rákapcsolt és Cache-t 16-12-vel lezárva megnyerte a BO3-as meccset.

Nyilván én is csak képernyőn keresztül látom a HellRaisers játékát, így nem tudhatok minden apró hibát, vagy bakit, de ami tisztán látszik a véleményem szerint, hogy idő kell még a csapatnak. Sokan savazzák Hobbit-ot, pedig a CIS régió egy kiemelkedő játékosa, abban viszont igaza van a kritizálóknak, hogy láthatóan nem találta még meg pontosan a helyét és nagyon ingadozó a teljesítménye. Illetve az is hiba a HellRaisers csapatánál, hogy nincs egy kialakult, fix pályaválasztásuk. Bizonyos időkben szinte verhetetlenek Overpass-on és Cache-en, utána pedig mintha 180 fokot fordulna a világ és ezek lesznek a két legrosszabb pályáik, hogy valamelyik addig alig játszott vegye át a helyüket.

a HellRaisers összesített pályastatisztikái az elmúlt 6 hónap után


Mindenesetre kijár a tisztelet és a gratuláció a HellRaisers-nek, hiszen egy borzasztóan erős mezőnyben állták meg a helyüket és persze azt sem szabad elfelednünk, hogy szeptemberben a berlini StarLadder Majorön már biztosan ott lesz a csapat, ezúttal azonban már az Új Kihívók szakasztól kell bizonyítaniuk. Ma pedig a 2-2-es csapatok mérkőzésével érkezünk a szokásos egy órától a Magyar Esport TV Twitch csatornáján.

Nézd meg esporthuCS élő videóját a www.twitch.tv weboldalon

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Borítókép: HLTV.org

Kövess Minket!