Egy meccses eltiltást kapott a REVOLTE játékosa

Egy meccses eltiltást kapott a REVOLTE játékosa

CS:GO MNEB - sportszerűtlenség miatt kap büntetést fleav.

Az elmúlt két hétben szünet volt a Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság, vagyis az MNEB játékaiban, így pihenéssel és gyakorlással tölthették a játékosok a napjaikat. A szünet előtti utolsó mérkőzésnapon azonban még történt valami, amivel kapcsolatban sajnos egy büntetés kiszabásáról számolhatok most be nektek.  Fodor "fleav" Levente az, aki sportszerűtlen és obszcén viselkedése miatt büntetést kapott, de nézzük is meg pontosan mi történt.

01

FEGYELMI HATÁROZAT

A Magyar E-sport Szövetség (továbbiakban HUNESZ) Fegyelmi Bizottsága fegyelmi vétség elkövetése miatt Fodor Leventét a REVOLTE csapatának CS:GO játékosát a Fegyelmi Szabályzat 2. § (2.2) bekezdés a) és d) pontjában foglaltak alapján

a játéktól - versenyzéstől 1 mérkőzésre eltiltja.

INDOKLÁS

A HUNESZ Fegyelmi Bizottsága megvizsgálta az ESL versenylebonyolításért felelős vezetőjének 2019. február 22. napján e-mailben megküldött bejelentését. Ez alapján a Fegyelmi Bizottság úgy határozott, hogy fegyelmi eljárást kezdeményez Fodor Levente ellen a 2019. február 12. napján megrendezett REVOLTE - Jöttünk, láttunk, nyertünk mérkőzés befejezését követően közzétett írásos megjegyzése miatt.

A HUNESZ részére megküldött bejelentés szerint Fodor Levente a Counter-Strike: Global Offensive bajnokság kilencedik fordulójában megrendezett REVOLTE - Jöttünk, láttunk, nyertünk összecsapás befejezése után obszcén és sértő kifejezéssel illette az ellenfél csapatának játékosait.

A Fegyelmi szabályzat 2. § (2.2) bekezdés a) és d) pontja alapján fegyelmi vétséget követ el, aki sportszerűtlen, vagy obszcén magatartást tanúsít, azaz becsmérlő, sértő kifejezésekkel illeti az ellenfél játékosát vagy játékosait.

A Fegyelmi Bizottság a büntetés kiszabásánál figyelembe vette, hogy a Fegyelmi Szabályzat Mellékletének az ügyre vonatkozó pontja, azaz a „Mérkőzés után történő egyéb sportszerűtlen megnyilvánulások miatti eltiltás” kiszabásának elve és büntetési tétele az alábbiak alapján került egyedi elbírálásra a Fegyelmi Bizottság tagjainak hatáskörében.

Az említett pont egyértelműen kimondja, hogy abban az esetben alkalmazható a büntetésként meghatározott minimális vagy maximális eltiltás, amennyiben a játékos „nagy nyilvánosság előtt” követ el fegyelmi vétséget. Fodor Levente esetében bizonyíthatóan nem valósult meg a nagy nyilvánosság előtti fegyelmi vétség, ugyanis az ügyben vizsgált szöveges megjegyzését az élő közvetítés nézői már nem láthatták, azt kizárólag az ellenfél játékosai, illetve a mérkőzést felügyelő versenybírók láthatták. Erről, –valamint a fegyelmi vétség megvalósulásáról– az ESL bizonyítékot adott át a Fegyelmi Bizottság részére.

A fegyelmi eljárásról és a büntetésről született teljes határozatot pedig itt tudjátok elolvasni.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!