Sötét fellegek gyűlnek a CSDT feje felett!

Sötét fellegek gyűlnek a CSDT feje felett!

League of Legends - A CSDT háza táján több szempontból sincsenek rendben a dolgok.

Az MNEB K&H LoL bajnokságán sajnos újra olyan ponthoz jutottunk, ahol egy csapat helyzetét át kell vizsgálni a szabályok értelmében. Az érintett csapat ezúttal a CSDT, vagyis a CutlerSharkDragon Team. Jelenleg két ügyben folyik velük szemben fegyelmi eljárás, az egyik egyéni, a másik pedig csapat szinten.

A CSDT dzsungelesét, Frostot, azaz M. Mátyást már korábban felfüggesztették a hét elején. A felfüggesztés oka, hogy fegyelmi eljárás folyik vele szemben, melynek részleteiről egyelőre még nem sokat tudni, de amint születik döntés az ügyében, természetesen informálni fogunk titeket róla. A felfüggesztés ideje alatt viszont nem szerepelhet MNEB mérkőzéseken sem a CSDT színeiben, sem más csapatban. 

A másik ügy már nem egyéni, hanem csapat szintű, szintén a CSDT-vel szemben. A CSDT a tegnapi WiLD elleni meccsét nem játszhatta le, ugyanis a teljes csapatot, illetve a mérkőzést felfüggesztették. Ennek oka, hogy felmerült az account sharing gyanúja. Papíron Kádár játszott volna a dzsungelben, azonban a csapat egésze, vagy egy része, ez még nem teljesen tiszta, inkább úgy döntött, hogy az egyértelmű Riot és MNEB szabályszegés ellenére más játékost játszattak volna, Kádár fiókján keresztül. 

A visszaélést végül az érintett játékos, vagyis Kádár jelezte a szervezők felé, akik emiatt a tegnapi WiLD elleni meccset felfüggesztették, így az elmaradt. Hogy mi lesz a tegnapi mérkőzés, illetve a csapat és Frost sorsa, még nem tudni. Hamarosan fegyelmi tárgyalás lesz az ügyek kapcsán, ahol majd döntést hoz a fegyelmi bizottság.

Az ESL mindenesetre a tegnap történtek után a következő hivatalos állásfoglalást osztotta meg:

"A CSDT vs. WiLD mérkőzést hivatalosan felfüggesztették, mert a CSDT csapatában felhasználó megosztás gyanúja áll fent."

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!