Ötletek kerti járdához szorgalmas kertészeknek és ezermestereknek

Ötletek kerti járdához szorgalmas kertészeknek és ezermestereknek

Előfordulhat, hogy hasonló ötletek után kutatunk az interneten. Ha te is éppen ezt teszed, akkor olvasd el, hogy teheted jobbá a kerted megjelenését. Az egyszerű sétányoktól a kacskaringós keleti stílusú járdákon át az angolkertbe illő, vad elrendezésű kőlapokig minden elérhető.

Az alapanyagot beszerezheted, és egy kis ügyességgel költséghatékony módon tudsz egyedi ötleteket megvalósítani.

Számolj a költségekkel

Ne a drága megoldást keresd, inkább az ötletes kivitelezésben rejlő egyediséget. Nem kell egy vagyont elkölteni, hogy a kerti járda különlegessé váljon. Ha kis méretű kerted van, akkor a járda legyen keskenyebb, a kerítés pedig alacsony és jelzésértékű.

Bizonyára szeretnél hangulatos kuckót kialakítani magadnak. Akkor a Homelux webáruházban megtalálhatod azokat az eszközöket, amelyekkel bármely kerti járda kivitelezhető. A széles járdákhoz több, míg a vékony ösvényekhez kevesebb kő, járólap szükséges. A habarcsot, homokot se felejtsd el, a tartós kéziszerszámokról nem is beszélve.

A Homelux webáruházban megtaláltuk az ideális eszközöket és kiegészítőket, amelyekkel ízléses kőelemek és díszítés valósítható meg. A legjobb dizájnelemek mellett a szép és részletgazdag megoldások tárháza a Homelux.

Mennyi kavicsra, térkőre, kiegészítő építőanyagra lesz szükséged?

Általános ökölszabály, hogy 10-15%-ot rá kell számolni a tervezés ideje alatt. Például, ha egy egyméteres kerti járdát szeretnél, akkor méterenként legalább 0,15 köbméter homokkal számolj. A Homelux kertijárda-ötletek terén segíthet neked. Ha profin kiszámolod, mire van szükséged, vagy csupán ötleteket gyűjtenél, nézz körül, miket tudsz a legjobban és költséghatékonyan megvalósítani.

Választhatsz beton piskóta köveket, bontási törmelékből származó járólapokat vagy éppen a természetes hatású folyami hordalékkövet egyaránt. Bárhogyan is döntesz, az egyedi kinézetet és elrendezést tartsd szem előtt. A betonlapok öntése összetettebb feladat lehet, de a segítségükkel nagyon tartós eredményhez juthatsz hozzá.

Kerti gabion és ötletes kerítések

A gabion egy kifeszített dróthálóból és töltőanyagból épül fel. Ha rendelkezésedre áll az olcsó vagy ingyenes kavics, akkor nem is kérdés, milyen kerítést kell választanod. De ha egy kedves kis fakerítés az álmod, akkor bátran vágj bele az ácsmunkába.

A kőkerítés több évezredes hagyományokra épül, de ne gondold, hogy sámáni erőre lesz szükséged egy szép gabion megépítéséhez. Ennek létrehozásához csupán egy pár kéziszerszám és kitartás szükségeltetik.

Ne feledd, a kő egy csodálatos alapanyag. Ezzel nemcsak kerítést, hanem kőkertet, elválasztókat, díszítőelemeket és akár kis kerti dekormedencéket is létrehozhatsz. A lehetőségeid végtelenek, amelyeknek csak a képzelet szab határt.

A divatos kerti térkő sablont se felejtsd el. A segítségével egységes elrendezést hozhatsz létre, az egyenes járda és a könnyű kivitelezés hívei számára nem is kérdés, hogy ezt a megoldást választják.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!