Ritka Mortal Kombat felvétel: így született meg Scorpion

Ritka Mortal Kombat felvétel: így született meg Scorpion "Get over here" mozdulata

Jövőre lesz 30 éves a verekedős játékok egyik legendás címe, és ennek örömére Ed Boon különleges videóval lepte meg a rajongókat.

A Mortal Kombat első része 1992-ben vált elérhetővé a nagyközönség számára, azonban a munkálatokat már 1991-ben elkezdték. Immáron harmadik évtizede az egyik legmeghatározóbb bunyós játék a halandók viadala, és a népszerűsége nem, hogy nem csökkent, de folyamatosan nőtt az évek folyamán. Az első epizódban 7 karakter kapott helyet, Sonya, Raiden, Liu Kang, Kano, Johnny Cage, Sub-Zero és Scorpion. Utóbbi egyébként Ed Boon kedvence, és a sárga-fekete színbe öltöztetett nindzsa valóban a játék ikonikus alakjává vált az esztendők során. Közeledvén a jubileumhoz maga a játék egyik atyja tett közzé egy felvételt, ahol épp a karakterek mozgását rögzítették valódi személyek segítségével. A Twitteren megosztott videóban megtekinthető, ahogy Daniel Pesina Skorpiónak - magyarul így soha többet nem használjuk ezt a nevet, külön maga Shao Kahn jön el értünk - öltözve igyekszik eleget tenni az instrukcióknak, és a harcos egyedi mozdulatait mutatja be, ahogyan a később a játékban is megjelent. Leginkább arról vált híressé a pokolból visszatért nindzsa, hogy egy csáklyát hajigálva húzza magához ellenfeleit, és eközben a híres Get over here szavak is elhagyják a száját, melyet egyébként az első epizódoknál maga Ed Boon mondott fel a mikrofon mögött állva.

A munkálatok során aztán egyszer csak támadt egy ötlete is, amivel menőbbé varázsolhatták Scorpiont. Ekkor osztotta meg a többiekkel, hogy a nindzsák köteleket is használnak, és miért ne működhetne, hogy ezzel a módszerrel húzná közel magához az ellenfeleit. Ezt egy meglepő és gyors mozdulatként álmodták meg, így a kaszkadőrnek is minél gyorsabban kellett ezt megvalósítania, és amint látszik többször el is próbálták. Emellett figyelni kellett arra, hogy fejmagasságban történjen a speciális képesség előhívása, hogy guggolással ki lehessen térni előle. A 90-es években viszont a számítástechnika még igen korlátolt formában volt elérhető a fejlesztők számára. Ed Boon arról is mesélt, hogy olyan kevés memória állt rendelkezésre a játékhoz, hogy nem is vették fel külön az áldozat reakcióját, ahogy eltalálja a csáklya, szimplán csak kimásoltak néhány képkockát a kivégzéseket megelőző, szédelgős animációból. Íme a poszt:

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Gaming - Idén is kiosztották az Év E-sportolója díjakat

Kilencedik alkalommal adták át a K&H „Az Év E-sportolója 2023” díjakat. Évről évre azok a magyar sportolók jogosultak az elismerésre, akik hazai vagy nemzetközi csapatban képviselik a sportágat. Idén 18 kategóriában vehették át érdemeiket a digitális sport legjobbjai.