Valorant: Új hiba, erőteljes hatással

Valorant: Új hiba, erőteljes hatással

Kettő Jett egy csapatban? Sajnos lehetséges. Akár még több is

Annak ellenére, hogy a Valorant ügynökeinek száma folyamatosan nő, egyes favorit karakterek priorizálása egyáltalán nem akar eltűnni. Az olyan választások mint Jett vagy Sova kötelezőek a profi mérkőzéseken, de magasabb szinteken már a competitive meccseken is elvárt. Mint kiderült, egy új hibának köszönhetően képesek lehetünk egy csapaton belül kétszer kiválasztani ugyanazt az ügynököt, ezzel megkergítve az egész játékmenetet. A dupla pick lehet éppenséggel előnyös, vagy hátrányos is csapatunk számára, de az egészen biztos, hogy zavaró és igazságtalan. 

Február 15-én a Valorant Champions Tour (VCT) EMEA-szereplője, Jakub 'Lothar' Szygulski tweetben jegyezte meg, hogy lehetőség van arra, hogy ugyanabba a csapatba két azonos ügynököt lockoljanak be a rangsorolt meccseken". 

Azt nem hajlandó elmagyarázni, hogyan jelent meg a visszaélés, de azt írja, „remélhetőleg ezt már jelentették a Riotnak”.

Magától értetődik, hogy ennek hatalmas hatásai vannak a játékmenetre. Nemcsak a két legerősebb ügynököt irányíthatjuk egy csapatban, hanem olyan képességeket is összekapcsolhatunk, amelyeket szándékosan nem lehet egyszerre többször használni, mert az teljes káoszt teremtene. Az egész kérdést felerősíti az a tény, hogy ez az hiba rangsorolt játékokban fordul elő, ahol nagyobb a tét, és így a gond is sokkal komolyabb. Ha egy fivestackből álló csapat ezt kihasználná, akkor a szokásosnál még sokkal nehezebb lenne őket leszerelni. A Riot ugyan nem jelentette be, hogy vizsgálják-e ezt a problémát, de gyorsan meg kell küzdeniük vele a verseny integritásának megőrzése érdekében. Addig azonban tartsuk ezt szem előtt, ha rangsorolt meccsekre indulnánk.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!