Pénteken Kiss Norbi részvételével elstartol a Kamion-Eb szimulátor versenysorozata

Pénteken Kiss Norbi részvételével elstartol a Kamion-Eb szimulátor versenysorozata

A háromszoros Európa-bajnokot most bárki legyőzheti a virtuális bajnokságban, mutatjuk mit kell tudni a 2022-es szezonról.

Idén már harmadik alkalommal rendezik meg a Kamion-Eb szimulátor versenysorozatát, viszont most először adatik meg, hogy bárki nevezhet és indulhat ebben a bajnokságban. Az ötlet, hogy a videójátékok világában is létrehozzák ezt a formátumot egy sajnálatos eseménynek, a COVID19-nek köszönhető, de olyannyira sikeressé vált az elmúlt esztendőkben, hogy egyre nagyobb érdeklődés övezte, ezért újfent visszatér a harmadik szezonnal a Kamion-Eb-bajnokság. A mezőnyben ott lesz Kiss Norbi is, aki szintén szimulátorozással kezdte anno, de azóta már a valódi versenypályákon is többszörösen bizonyított, hiszen 2015 után 2020-ban és 2021-ben is megnyerte a Kamion-Európa-bajnokságot. Fel van adva a lecke tehát mindenkinek, aki szeretné őt legyőzni a virtuális ringeken.

A sorozat egy Assetto Corsa mod segítségével kelt életre, melyet már több, mint 3 éve fejlesztenek Kiss Norbi és más valós versenyzők visszajelzéseinek figyelembe vételével. Az idei kiírásban hat futamot rendeznek majd, az elsőre pedig már március 4-én, pénteken sor kerül. Íme a teljes menetrend:

  1. Március 4.: Test Event Most
  2. Március 18.: Nürburgring GP
  3. Április 1.: Estoril
  4. Április 15.: Donington GP
  5. Április 29.: Zandvoort 2021
  6. Május 13.: Misano

Az első nagydíj alapvetően egy teszt lesz, így a bajnokság tulajdonképpen összesen 5 virtuális állomásból áll majd. Minden egyes verseny esetében 20:20-kor startol a 15 perces időmérő, majd a két futamot rendeznek egymást követően. Az első esetében több pont jár a helyezésekért, mint a másodiknál. Májusban az lesz a bajnok, aki a 10 futam után az összesített pontokat figyelembe véve első helyen áll a tabellán. Az indulók az alábbi gépek közül választhatnak:

  • Buggyra Freightliner
  • DAF CF
  • Iveco Stralis
  • Iveco S-Way
  • MAN TGS (6 different body kits)
  • Mercedes Actros
  • Renault MKR
  • Scania
  • Scania 2020

Nevezni egyébként március 6-ig még lehet az alábbi weboldalon, ahol a 8. pontban leírt regisztrációs mintát kell követni.

Az összes futamot élőben lehet majd követni Twitchen az esport4tv csatornáján a fentebb leírt napokon este 8 órától.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!