Revans vagy történelmi tett? Vasárnap jön a K&H MNEB HPCL Szuperkupa döntő

Revans vagy történelmi tett? Vasárnap jön a K&H MNEB HPCL Szuperkupa döntő

Legutóbb az épp elsőosztályúvá vált kiscsapat nagyon megszorongatta a címvédő Puskás együttesét, akik történelmi sikerre törekednek vasárnap este.

Dávid és Góliát csatája több ízben bejárta már a világot és talán nem véletlen, hogy sok esetben még az esportban is ezek a küzdelmek hozzák legjobban lázba a szurkolókat. Dacára a papírformának időről-időre bebizonyítják a kicsik, hogy nem mindig szabad őket egyből leírni. Nem volt ez másként a K&H MNEB HPCL őszi szezonjának kupa döntőjében sem, ugyanis a Puskás hiába birtokolta többet a labdát és igyekezett uralni a mérkőzést, feltörni nem tudta a hősiesen helytálló Sopron védelmét. A rendes játékidő, majd a hosszabbítás sem hozott gólt, végül a büntetők döntöttek, viszont ekkor már nem bírta úgy a nyomást a soproni gárda és hibáztak, ezzel a Puskás harmadik trófeáját is behúzta a szezonban.

Az új idény pedig ezzel el is érkezett, így a bajnoki rajt előtt a szokásokhoz híven ismét egy Szuperkupa összecsapással hangolódhatnak a szurkolók és a játékosok a virtuális futballra. A Sopron amellett, hogy sikeresen feljutott az élvonalba és megkapta a Magyar Kupadöntő révén az Európa-ligás indulási jogot, most visszavághat a triplázó Puskásnak. Akik nyilván ezt nem fogják ölbe tett kézzel végignézni, már csak azért sem, mert zsinórban a negyedik trófeájukat gyűjthetnék be, ha sikerülne megvédeniük a címüket ebben a fináléban. Triplázni már tudott előttük más is – korábban az MTK volt erre képes –, 4 elsőséget egymás után viszont eddig egyetlen másik csapat sem hozott még össze. Ezzel pedig örökérvényűen beírhatnák magukat a K&H MNEB HPCL történetébe, ha eddig még ezt nem tették volna meg.

Vasárnap este 9 órakor tehát a Szukerkupán összecsap újra a Puskás és a Sopron, amivel hivatalosan is elkezdődik a K&H MNEB HPCL FIFA 22 tavaszi szezonja. Kövesd élőben a mérkőzést a twitch.tv/esport3tv csatornán!

A K&H-MNEB kiemelt támogatója a Digitális Jólét Program és az MI Kihívás.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!