LoL: Két és félév után térhet vissza Vizicsacsi egykori csapattársa

LoL: Két és félév után térhet vissza Vizicsacsi egykori csapattársa

2019 nyara óta nem játszott profi meccset, most újra megcsillogtathatja tudását a veterán német dzsungeles.

A League of Legends profi játékosai közül csak nagyon kevesen mondhatják el magukról, hogy világbajnoki elődöntőt játszhattak. Még kevesebben vannak azok, akiknek ez európaiként sikerült. Az egyik ilyen dzsungeles Amazing, aki 2015-ben az Origen legendás együttesével (sOAZ-Amazing-xPeke-Niels-Mithy) a 3-4. helyet szerezte meg a Worldsön, csak egyetlen csapat tudta megverni őket a kieséses szakaszban, a későbbi győztes SKT T1. Maurice Stückenschneider két és félév kihagyás után döntött úgy, hogy leakasztja a szögről a billentyűzetet és egeret, hogy a MOUZ (korábbi mousesports) mezében jusson minél messzebb a 2022-es Prime League nyári szezonjában.

Amazing elképesztő karrierje

A 28 éves veterán 2014-ben került be az EU LCS-be, ahol gyorsan ráérzett a ritmusra. Nem is kellett várnia az első zsírosabb szerződéséig, nyáron már a Team SoloMid csapatát erősítette. Velük rögtön az első szezonban megnyerte az NA LCS-t, majd negyeddöntőig menetel a Worldsön. Nem tartott sokáig azonban a sütkérezés a rivaldafényben, 2015 februárjában már az Origen szervezetét erősítette Amazing. Lehúzott náluk másfél évet, amely karrierje talán legsikeresebb időszakának tekinthető. 

Vizicsacsival 2018 nyarán hozta össze a sors, ugyanis ekkor döntött úgy a Schalke 04, hogy szupercsapatot épít. A projekt végül besült, mivel sajnos egyetlen Bo5-re voltak a németek a világbajnokságtól, de az utolsó pillanatban megállította őket a G2 Esports. Ezután ismét az NA-régióban számítottak Amazingre, majd a Misfits Gaming edzői stábja kínált neki egy szerződést, hogy visszavonulása után se szakadjon el a League of Legends világától. 2021 végéig tartozott a Nyulak kötelékébe, azóta nem volt csapata. A MOUZ idén lemaradt a tavaszi EU Mastersről, Amazing érkezésével ez lehet az a reális cél, amit kitűzhetnek maguk elé.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Te nézted a 2015-ös Worldsöt?