„Várunk mindenkit nagy szeretettel a PlayIT Shown és Budapesti Comic Conon!

„Várunk mindenkit nagy szeretettel a PlayIT Shown és Budapesti Comic Conon!"

Kilátogatsz a Hungexpóra június 11-12-én?

Idén nyáron ismét érkezik a PlayIT, amely két év kihagyás után várja a videojátékok szerelmeseit és minden érdeklődőt június 11-12-én a Hungexpón. Emellett érkezik az első magyar Comic Con, a két rendezvény pedig rengeteg programmal, látnivalóval, érdekességgel várja a résztvevőket. Lesz profi cosplay verseny, Star Wars-kiállítás, bemutatók, előadások, szimulátorok, VR és sok egyéb más. Egyaránt várjuk a családokat, párokat, baráti társaságokat, de aki egyedül érkezik, az is sok szórakozási lehetőséget talál.

Csanda Gergely a PlayIT Show / Budapesti Comic Con főszervezője mesélt arról az Esport1-nek, hogy mire számíthatnak a kilátogatók, és elárult néhány kulisszatitkot is a rendezvénnyel kapcsolatban.

Esport1: Egy kis visszatekintés: Milyen volt az első PlayIT, hogy emlékszel rá? 

Csanda Gergely: Elég régen volt már 2010, de azért persze beégett az emlékezetembe sok-sok pillanata. Azt a rendezvényt 5 óra alatt építettük fel, és összesen 2.000 nm területen voltunk a Millenárison. Éjszaka építettünk, és még rakodtuk be a játékokat az Xbox-okba, amikor már jött be a tömeg. Aztán hívott a kerületi rendőrkapitány, hogy a Mamut elől vigyem be az embereimet. Mondtam neki, hogy ez tévedés, nekünk a Millenárison van rendezvényünk. Azt mondta, hogy tisztában van vele, és ahogy kinéztem a csarnokból akkor tudatosult bennem, hogy valóban a sor vége a Mamutnál áll...

Esport1: Mi a pontos szereped ebben a rendezvényben? Fel tudod egy percben sorolni, hogy mi mindent csinálsz és mi mindenre figyelsz?

Csanda Gergely: Eléggé összetett a feladatom. Vannak részek amik már mennek simán nélkülem is, de még sincs olyan terület amibe ne néznék olykor-olykor bele. Ez most azért is kifejezetten fontos, mert a pandémiás 2 év a csapatunkat is kicsit meggyengítette, kevesebben vagyunk 2019-hez képest. Így jobban oda kell figyelni, és mint főszervezőnek ez kötelességem is.

Esport1: Mire számítasz két év kihagyás után? Készül valami különlegességgel a PlayIT?

Csanda Gergely: A különlegesség az, hogy vagyunk és létezünk. Hogy megmaradtunk. Bármennyire is szomorú, ezt sok szervező cég nem mondhatja el magáról. Elég, ha csak az E3-ra gondolunk, amit idén már online sem tartanak meg. A gaming rendezvények egy nagyon nehéz, kihívásokkal teli időszak elé néznek. Volt 2-3 év kényszerszünet, közben a fogyasztási szokások átalakultak. Egyre nehezebb újdonságokkal előrukkolni, sokkal keményebb munka kimozdítani a fiatalokat, mint mondjuk 4 éve. Az online térbe tolódott át minden, ugyanakkor ezért is van szükség rendezvényekre, hogy megmozgassa a fiatalokat. A személyes találkozás öröme, a rendezvény forgataga nem élhető át gép előtt.

Esport1: Áttérve a Comic Conra. Ez lesz az első magyar Comic Con (cC), hogy érkeztünk meg erre a pontra?

Csanda Gergely: A PlayIT rendezvényekre 3 alkalommal is hoztunk filmsztárokat. Emellett a cosplay, és a képregény is mindig megjelent valamilyen formában. Mivel láttuk, hogy erre van igény, gondoltuk ez egy külön eseményként is életképes lehet. Így született meg a Budapest Comic Con ötlete.

Esport1: Számíthatunk-e innentől minden évben cC-ra? 

Csanda Gergely: Igen, mindenképpen. Ha nincs a Covid, akkor már a 3. eseményre készülnénk. Erős közösség nagyon ez a Comic Con közösség, eddig nagyon pozitív a fogadtatás, igyekszünk ezt meghálálni.

Esport1: Mivel ajánlanád személy szerint a cC-t, ha valaki olyannak kéne, aki még nem ismeri ezt a világhírű rendezvényt?

Csanda Gergely: Rengeteg olyan program lesz, ami eddig még nem volt hazai eseményeken. Hét nemzetközi filmsztár jön, közülük mindenképpen kiemelkedik John Rhys-Davies, és a Hegylakót alakító Cristopher Lambert. De lesz egy nemzetközi Star Wars kiállításunk is, kint lesz a Trónok harca vastrónja és sárkánya, a CinemaCity külön standdal jön, és egy hatalmas vásártéren lehet kutatni az ereklyék után is. A Comic Con jegyesek ráadásul a PlayIT-re is bemehetnek, így 2 rendezvényt kapnak egy áráért. Várunk mindenkit nagy szeretettel!

Te is kilátogatsz majd?

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Gaming - Hatalmas balhé van az Escape from Tarkov körül

Hatalmas népharag közepette menekülnek a játékosok Tarkovból. Viccet félre téve, a fejlesztők maguk ellen haragították szinte a teljes közösségüket ami a lövöldözős-gyűjtögetős szimulátor konkurenciájához hajthatja a játékosokat.