A Blizzard hivatalosan is halottá nyilvánította a Heroes of the Stormot

A Blizzard hivatalosan is halottá nyilvánította a Heroes of the Stormot

A fejlesztők pont a játék hetedik születésnapjára időzítették a döntést. 

A 2015-ben megjelent Heroes of the Storm-hoz nagy reményeket fűzött a Blizzard és a kezdetekkor sokan League of Legends gyilkosként tekintettek rá, azonban az évek múlásával bebizonyosodott, hogy a két alkotás nem egy ligában játszik. Idővel a stúdió is belátta, hogy esélytelen a trónfosztás és szépen lassan elkezdték leépíteni a HotS-ot, elmaradtak az új hősök, megszűnt a hivatalos e-sport bajnokság, továbbá a balance-frissítések is volt, hogy fél évente érkeztek. A maroknyi megmaradt rajongó persze foggal körömmel igyekezett életben tartani a játékot, a legutóbbi hírek alapján azonban a fejlesztők teljesen elengedték a projektet. 

A Heroes of the Storm koporsójába pár napja verték be az utolsó szöget a Blizzardnál, amikor egy blogposztban bejelentették, hogy nem készítenek már hozzá tartalmakat a jövőben. Ez dióhéjban annyit tesz, hogy a hősök és szezonok rotációja ugyan megmarad és jönnek még javítások, illetve kisebb frissítések, de a játék egy StarCraft szintű passzív állapotba kerül. A shopot persze megtartják, ki gondolta volna? 

Érdekesség, hogy vígaszdíjként minden játékos megkapja az Epic Arcane Lizzard hátast, de ennyi volt mese volt, az utolsó majd kapcsolja le a villanyt. Habár engem nem tud megmozgatni a zsáner és tisztában vagyok vele, hogy a HotS komplexitás tekintetében sem rakétafizika, mégis csak jókat hallottam róla mostanában, mondván könnyed szórakozást nyújt, rövid pörgős meccsekkel és viszonylag kevesebb agyérgörcsöt okozó szituációval. Kár látni, hogy a Blizzard így feladja a dolgot, pedig biztos vagyok benne, hogy még így is megérte, továbbá megérné fenntartani a játékot.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Ti játszottatok egyébként a Heroes of the Stormmal?

  • 65 %
  • 19 %
  • 16 %