Csalókat jelentett RDR 2-ben egy játékos, a Rockstar mégis őt bannolta ki

Csalókat jelentett RDR 2-ben egy játékos, a Rockstar mégis őt bannolta ki

Pedig ő csak jót akart, aztán jól ráfázott.

A Kevin Daly teljesen értetlenül állt az esett előtt, így felkereste a PCGamesN-t és nekik azt mesélte, hogy több olyan ellenféllel találkozott Red Dead Online-ban, akik a godmode exploitot használták, illetve olyan támadásokat, amelyek láthatatlanná tették őket a játékban található mini térképen, illetve nem lehetett őket fegyverrel lockolni sem. Ezért úgy gondolta Daly, hogy reportolja ezeket játékosokat a Rockstar hivatalos support csatornáin,t ezen kívül bizonyítékként videófelvételeket is mutatott nekik a csalókról.

A fejlesztők úgy reagáltak rá, hogy „jelenleg nem fogadják el a reportokat a Red Dead Redemption 2-ben”. Továbbá a fiókját végül 30 napra kitiltották a Rockstar szolgáltatási feltételeinek megsértése miatt, arról is tájékoztatták Daly-t, hogy a felfüggesztés mellett az összes Red Dead Online karakterét resetelik. Ez a döntés pedig végleges és nem lehetséges a fellebbezés.

Nyilván nem fogadta el a Rockstar döntését Daly, ezért elkezdett levelezgetni a kiadóval. Ez végül a Rockstar alábbi válaszát eredményezte:

„A legutóbbi válasz, amit tőlünk kapott, miszerint nem fogadunk el csalók miatt reportokat a Red Dead Online-ban, nem volt helyes. Abszolút örömmel fogadjuk a csalókról szóló jelentéseket, és a csalást nagyon komolyan vesszük a játékainkban. Nagyon sajnáljuk, hogy más játékosok csalásának esett áldozatul a játékunkban.”

Miután a PCGamesN megkereste, a Rockstar Games megerősítette, hogy az első üzenet egy téves kommunikáció eredménye volt. A fejlesztő ezután számos módszert ajánlott fel Daly-nek, amelyek révén a jövőben gond nélkül küldhet be nekik jelentéseket csalókról.

Daly végül azt is megosztotta, hogy az eltiltását feloldották, de Red Dead Online karaktere még mindig első szintű a reset miatt, így ezt a Rockstar Gamesnek még orvosolnia kellene. Bár meg tudta tartani a korábban felhalmozott játékbeli készpénzét és aranyat, de minden előrehaladását és fejlesztését elbukta, pedig közel volt már a 100. szinthez.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!