Seagull szerint az Overwatch 2 nem igazi folytatás, legalábbis egyelőre

Seagull szerint az Overwatch 2 nem igazi folytatás, legalábbis egyelőre

A népszerű streamer szerint még van hová fejlődnie a játéknak. 

Tegnap végre valahára megérkezett az Overwatch 2, azonban a start nem feltétlenül alakult fényesen. Első körben ugyan minden rendben volt, szépen belogoltak a játékosok és indultak a meccsek, pár óra elteltével azonban a szerverek döcögni kezdtek és több tízezres várakozó listák alakultak ki mindhárom régióban. A jelenség mögött egy sorozatos DDoS támadás áll, legalábbis a Blizzard szerint. 

A körülményes start ellenére a játék első körben egész összerakottnak tűnik, a meccsek pörgősek és a karakterek közti balance-ra sem lehet panasz, a menü és a kezelhetőség pedig átlátható és letisztult. Ezen a véleményen van a profi játékosból streamerré avanzsálódott Seagull is, aki nemrég egy videóban fejtette ki véleményét az Overwatch 2-vel kapcsolatban, viszont úgy gondolja, nem egy teljes értékű folytatásról van szó, legalábbis egyelőre. Mindezt arra alapozza, hogy a frissen megjelenő OW2 nem azt az irányt képviseli, amit anno bejelentettek a fejlesztők, hiányzik például a PVE rész és az oda beígért fejlődési rendszer. 

Seagullnak tulajdonképpen igaza van, viszont az elmúlt három évben rengeteg minden történt a Blizzard háza táján. Első körben az eredeti tervet kiagyaló Jeff Kaplan lelépett, kreatív nézeteltérésekre hivatkozva, ezt követően pedig a stúdió a Fortnite-ból igazolt egy szakembert, aki a live service felé vette az irányt a PVE kontent helyett. Az utóbbiban nyilván több lóvé van és már tisztán látszik, hogy Bobby bácsi és bandája rendesen meg akar kopasztani minket a battle pass rendszerrel meg a shopba érkező ajánlatokkal. Ettől függetlenül remény még van, mivel Aaron Keller rendszeresen arról nyilatkozik, hogy továbbra is megkapjuk majd a story küldetéseket, csak azt nem tudni, mikor.

 

Ti egyetértetek egyébként a streamerrel? 

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!