A Valve engedélyezte az új rajongói Half-Life játékot, egy feltétellel

A Valve engedélyezte az új rajongói Half-Life játékot, egy feltétellel

A készítőnek meg kellett változtatni a játék nevét.

Érdekes ötletet igyekezett megvalósítani egy rajongó, Daniel Almenara, avagy Pinky ugyanis a Valve nagysikerű FPS játékából egy roguelike stílusú alkotást hozott létre, Half-Life Loop címmel. Ez a projekt még 2021-ben indult útjára, viszont az elmúlt egy esztendő alatt elég sok minden megváltozott az eredeti koncepciót illetően. Pinky a ModDB oldalán tette közzé a fejlesztéssel kapcsolatos új információkat, nem rég pedig arról számolt be, hogy a Valve is rábolintott a dologra és így ténylegesen elkészülhet az alkotás. Sőt, a legjobb hír, hogy Steamen is elérhetővé teszik, ezáltal pedig mindenki számára letölthetővé válik a program. Annyi kikötése azért volt a kiadónak, hogy módosítsa Pinky a címet, ezért a jövőben Codename: Loop néven lelhető majd fel a játék.

Ami pedig a módosítások további részét illeti, Pinky meghagyta a roguelike vonalat, azonban egy lineáris kampányt is kidolgozott, plusz lehetőséget szeretne adni a modderek számára is, hogy bátran hozzányúlhassanak a programhoz. Ehhez nagyban hozzájárul az, hogy a Codename: Loop kompatibilis a Half-Life BSP fájformátumával, ezért bárki fel tudja majd hozzá használni GoldSrc motor assetjeit, ami Unity Engine-en futva hasonló atmoszférát teremthet, mint amit az alapmű esetében tapasztalhatunk.

Az eredetileg felsőnézetes kamera kibővül majd TPS és FPS nézetekkel is, illetve Pinky még idén szeretné kipróbálható állapotba hozni a játék demóját. Egyébként a Codename: Loop teljes verziója ingyenes lesz.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!