A hírek szerint 20GB VRAM-mal támad az AMD 7900XT kártyája

A hírek szerint 20GB VRAM-mal támad az AMD 7900XT kártyája

A Wccftech forrásai szerint a hamarosan nagyközönség előtt is bemutatott Radeon RX 7900XT RDNA3 GPU 20GB VRAM-mal lesz felvértezve, bár nem ez lesz a legerősebb 7000-es modell.

November 3-án rántja le a leplet az AMD az új videókártyáiról és bár eddig sikerült a tech óriásnak szinte mindent titokban tartania az új felhozatallal kapcsolatban, az például azért idő előtt kiderült, hogy az RX 7900XT csak 20GB VRAM memóriát kap. Valójában ez nem teljesen új információ, mivel a Navi 31 GPU-nak várhatóan lesz 320 bites változata is. Azonban ez az első alkalom, hogy egy adott GPU-modellt ezzel a memóriakapacitással említenek meg.

A pletykák szerint az RX 7900XT 20GB – egyelőre ismeretlen sebességű – GDDR6 memóriával, valamint egy 320 bites busszal lenne felvértezve. Ha az AMD valamilyen oknál fogva megtartaná az RDNA2 csúcsmodellnél mért 18 Gbps sebességet, az jelen esetben 720 GB/s sávszélességet adna, ami 144 GB/s-mal gyorsabb, mint az RX 6950XT esetében. Ehhez persze hozzátartozik az is, hogy nem ismerjük az új Infinity Cache méretet sem, amely várhatóan legalább 96 MB lesz a teljes chipen. Az RX 7900 sorozat feltételezhetően már a Navi 31 GPU-val rendelkezik majd, így akár a stream processzorok száma elérheti a 12288-t is.

A közelmúltban az Enermax tápegység-gyártó négy RX 7000 verziót sorolt fel a saját weboldalán az egyes modellek becsült energiafogyasztásával együtt. Ezeket az információkat már eltávolították a weboldalról, így nem világos, hogy pontatlanok voltak-e vagy az AMD egyszerűen „kérte”, hogy ezeket az adatokat még ne hozzák nyilvánosságra.

Az AMD időközben a napokban megerősítette, hogy november 3-án egy élőben közvetített esemény keretein belül mutatják be az RDNA3 alapú új videókártya sorozatukat.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!