Bemutatkozott az új Samsung Galaxy S23 termékcsalád – 1200 dolláros patch notes

Bemutatkozott az új Samsung Galaxy S23 termékcsalád – 1200 dolláros patch notes

Neked mennyi az a plafon, amennyit még jó szívvel kiadsz egy új mobilért?

A Samsung Magyarország jóvoltából tegnap este részt vehettünk a Samsung Unpacked, azaz a Galaxy S23 termékcsalád bemutatójának hazai eseményén, ahol első kézből tapasztalhattuk meg, hogy mit tud majd világunk egyik legnépszerűbb tech óriása 2023-ban, már ami a mobilokat illeti. Egységesített dizájn, környezetbarát felépítés, erősebb belső, minden eddiginél lélegzetelállítóbb kamera és persze vastagabb árcédula. Íme ilyen lesz a Samsung Galaxy mobilok új családja!

„Az igazán hatékony technológia értéke nem csak a jelenben mérhető, hanem abban is, miként járul hozzá egy élhetőbb jövőhöz – nyilatkozta TM Roh, a Samsung MX (Mobile eXperience) üzletágának vezetője és elnöke.A teljes Galaxy S23 sorozat a megbízható, prémium okostelefon-élmények zászlóshajói. Küldetésünk, hogy a csúcsteljesítményt újradefiniáljuk az erőteljes, időtálló fejlesztések és fenntarthatóság egyesítése révén.”

Izgalmas felvezetés, de annyit már előre elárulhatunk, hogy az újradefiniálás nem feltétlen valósult meg az első tapasztalatok alapján, legalábbis nem annyira, mint azt sokan várták volna.

A külső például első és második pillantásra is egy az egyben hozza az S22 dizájnját. Minimális változásokat azért észrevehetünk, ezek pedig jól is állnak az új családnak. Az S23 Ultra még mindig kiemelkedik az S23 és az S23+ közül, továbbra is csak ennek a típusnak van ívelt kijelzője és a szögletes dizájn is az Ultra kiváltsága. A külsőt érintő legnagyobb változások a készülékek színei között keresendő (Fantomfekete, Krém, Zöld, Levendula) és a kameraszigeten, ami már az S23 és az S23+ esetében is eltűnt.

Méretüket tekintve szinte semmiben sem változtak a készülékek, az S23 6,1 colos FHD+ Dinamikus AMOLED kijelezővel és 120Hz képernyőfrissítéssel, az S23+ picit megnövelt mérettel, 6,6 colos, de technikai paramétereiben az S23-mal megegyező kijelzővel érkezik, míg az S23 Ultra egy 6,8 colos hajlított QHD+ Dinamikus AMOLED, 120Hz-es képernyőfrissítésre képes kijelzőt kapott. A Gorilla Glass Victus 2-es üveg pedig mindhárom készülék alapvető jellemzője.

2023-ban nyilván nem mehetünk el a környezetünket óvó törekvések mellett sem. A Samsung is kiemelt fontossággal kezeli a környezetvédelmet, így az új készülékek dobozai 100%-ban újrahasznosított papírból készülnek, de maguk a készülékek is rengeteg újrahasznosított anyagot tartalmaznak, az S22-höz képest kétszer annyit.

Az új Galaxy eszközök a korábbinál is nagyobb szabadságot biztosítanak a felhasználóknak a bennük rejlő kreativitás felfedezésében és megélésében, ebben pedig talán a készülékek egyik legizgalmasabb újdonsága segít majd.

Az utóbbi években szinte mindig gyengébbek voltak az Európában kapható darabok, hiszen azokban Exynos procik duruzsoltak. Idén ez sokak örömére megváltozik, szintet lépnek az S23 készülékek processzorai és immár a Qualcomm legújabb, kifejezetten az S23-hoz fejlesztett processzorai hajtják majd a telefonokat. Ez a Snapdragon 8 Gen 2 for Galaxy, az új Galaxy készülékekre tervezett mobilplatformja, frissített MI-vel, ami 30 százalékkal növeli a Galaxy S23 sorozat feldolgozási képességeit az S22 sorozathoz képest. GPU terén is erősebbek az új készülékek, az S23 egyik legjelentősebb fejlesztése az optimalizált GPU, amely a Galaxy 22 sorozathoz képest körülbelül 41 százalékkal gyorsabb és szoftveres ray tracing támogatásra is képes.

Sajnos az akkumulátorok terén vegyesek az érzéseink. Az S23 és az S23+ 200-200 mAh-val bővültek elődjeikhez képest, előbbi 3900 mAh-s, utóbbi 4700 mAh-s aksival érkezik majd, ám az Ultra készülékeknél elmaradt a fejlődés, maradtak az S22-ben is látott 5000 mAh-s akkumulátorok.

A Galaxy S23 Ultra minden fotós számára lehetővé teszi, hogy lélegzetelállító tartalmakat készítsen, függetlenül attól, hogy a felhasználó amatőr vagy profi. A felhasználók most még inkább valósághűen örökíthetik meg a felejthetetlen pillanatokat, legyen szó akár egy koncert során felvett videóról vagy egy házibuliban készült szelfiről, a Nightography éjszakai felvételek továbbfejlesztett funkciói pedig egészen új távlatokat nyitnak.

A termékcsalád történetében elsőként a Galaxy S23 Ultra jelenik meg 200 megapixeles adaptív pixelérzékelővel. A szenzor pixel-binning technológiát használ, amelynek köszönhetően több szinten képes nagyfelbontású képek akár egyidejű feldolgozására. Fejlesztésre került sor a szelfikamerák esetében is, mivel azok egyre fontosabb kommunikációs funkciót töltenek be a mindennapokban. A Galaxy S23 széria gyors autofókusszal és a vállalat első Galaxy Super HDR szelfikamerájával rendelkezik, ami a 30 képkocka/másodpercet a duplájára, 60 képkocka/másodpercre növeli és immár a 8K 30fps-es videófelvétel is lehetséges.

Az új termékcsaláddal együtt mutatkozott be hazánkban a ReGalaxy program is, melynek segítségével mi magunk is támogathatjuk a Samsung fenntarthatósági törekvéseit. Az S23 vásárlók ugyanis 100 ezer forintos keretösszegig kapnak lehetőséget arra, hogy díjmentesen felújítsák korábban vásárolt Galaxy S10 S20, S21, S22 vagy Note20 készülékeiket. A ReGalaxy programban 2023. február 1. és 2023. március 31. között vehetnek részt a vásárlók.

Összességében tehát úgy tűnik, hogy az S23 termékpalettája bár még mindig a piac egyik legminőségibb szelete, de nem nyújt akkora újdonságot, mint azt vártuk, legalábbis nem mindenkinek. Bár örülünk a Snapdragon procinak, a jobb hűtésnek és az erősebb grafikusrendszernek, ahogy a tovább finomított képfeldolgozás is üdvözölendő, azok akik jelenleg is S22 készüléket használnak, nem feltétlen találnak majd annyi újdonságot a mindennapok során, hogy azért kinyissák a pénztárcájukat.

Márpedig vastagon fogott az a bizonyos toll, hazánkban az S23 410 ezer, az S23+ 525 ezer, az S23 Ultra pedig 610 ezer forintos árról indul, a készülékek persze máris előrendelhetőek.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!