MSI: Az új formátum miatt sokkal jobb lesz az idei verseny!

MSI: Az új formátum miatt sokkal jobb lesz az idei verseny!

Hihetetlenül izgalmasnak ígérkezik a 2023-as MSI!

Kevesebb, mint egy hónap múlva, május másodikán veszi kezdetét a 2023-as League of Legends idény első nemzetközi versenye, a Mid-Season Invitational, amely megújult formában ereszti egymásnak a legnagyobb régiók legerősebb csapatait! A verseny az előző évekhez képest úgy változott, hogy az EMEA, a kínai, az észak-amerikai és a koreai régióból 2-2 csapat szállhat ringbe, míg a PCS, a VCS, a CBLOL, az LJL és az LLA marad az egy képviselőnél, valamint a török TCL és az ausztrál LCO lekerült a résztvevők népsoráról.

Az új formátumnak pedig a közösség is nagyon örül, ugyanis azzal, hogy a nagy régiók több csapatot küldhetnek az MSI-ra, sokkal több izgalmas összecsapást követhetünk majd nyomon. Ha maradtunk volna az egy régió - egy csapat elvnél, akkor Lee "Faker" Sang-hyeok és a T1 ki sem jutnak a versenyre, annak ellenére, hogy ők voltak az egyik legjobb csapat a tavaszi LCK-ben, csak a Gen.G a döntőben jobbnak bizonyult. Emellett az olyan ötösök, mint a Golden Guardians, akik egy majdnem-miracle runt hajtottak végre az LCS-ben, nem lehetnének itt, mert az utolsó akadálynál "elbuktak". Szerencsére a Riot Games pont jókor eszközölte a változtatásokat az egy hónapon keresztül tartó bajnokság formátumával kapcsolatban.

Az új lebonyolításnak köszönhetően olyan összecsapásokat nézhetünk meg, mint Faker és Zhuo "knight" Ding küzdelme, amit tavaly csak egy Bo1-en keresztül élvezhettünk, pedig a keleti világ két legjobb midese feszült egymásnak. Vagy lehetne beszélni Rasmus "Caps" Borregaard Winther küldetéséről, amely során szeretné bebizonyítani azt, hogy a nyugati játékosok igenis jobbak, mint a keletiek, és hogy nem véletlen nyert 2019-ben MSI-t a G2 Esports. Emellett Park "Ruler" Jae-hyuk, a Gen.G egykori lövésze revansot vehet a csapatán a JD Gaming játékosaként, és megmutathatja, hogy sokkal jobb ADC, mint az utódja, Kim "Peyz" Su-hwan.

Ezek az összecsapások, és még rengeteg epikus küzdelem vár ránk a 2023-as Mid-Season Invitational során, amelyet természetesen magyar nyelvű kommentárral is tudtok követni az Esport1 weboldala mellett az Esport1 YouTube-on, az esport2TV Twitch-csatornán, valamint a lolesports.comon, ahol droppokat is szerezhettek!

Kövess Minket!



League of Legends - Már a skineket is újrahasznosítja a Riot

Több támadás is érte a Riot Gamest a League of Legends közösség felől miután a játékosok "újrahasznosított" VFX elemeket fedeztek fel a PBE-re felkerült legújabb Tündérkirályság kinézeteken.

League of Legends - Megint pocsék gépeken kell gyakorolnia a Fnatic-nak

Rendszeresen visszatérő probléma a nemzetközi eseményre látogató csapatoknak, hogy nem megfelelő teljesítményű számítógépeken kell gyakorolniuk az adott versenyre. Ebbe futott bele most már sokadik alkalommal Humanoid és a Fnatic.