1 milliárd dollárért vásárolhatják fel az Angry Birds csapatát

1 milliárd dollárért vásárolhatják fel az Angry Birds csapatát

Beköszönthet az Angry Birds-játékok új korszaka?

Emlékeztek, amikor 2009-ben berobbant a piacra az első Angry Birds-játék? Azonnal sikerre volt ítélve, mindenki zabálta a játékot, a márka pedig azóta is csak egyre erősödik. Számtalan videójáték mellett, immár ajándéktárgyak, ruházat, de még mozifilm is készült a dühös madarak és az enyveskezű malacok sztorija alapján. Az Angry Birds volt az első mobiljáték, ami elérte az 1 milliárdos letöltést és úgy tűnik ez lehet a bűvös szám, hiszen most pontosan ennyi dollárért vásárolhatják fel az Angry Birds fejlesztőit.

Bár tény, hogy a játék óriási siker, fejlesztőik - a finn Rovio - azóta sem tudta megismételni kezdeti sikerüket, pedig próbálkoztak jócskán. A The Wall Street Journal értesülései szerint a csapatot már a jövő héten felvásárolhatja a Sega, méghozzá potom 1 milliárd dollárért cserébe. Papíron pedig mindkét félnek előnyös lehet az üzlet. A Rovio új és stabil hátteret kaphat jövőbeni projektjeik számára, a Sega pedig páros lábbal rúghatja be az ajtó, ami a mobiljátékok piacára vezet.

A cég többször is utalt már rá a múltban, hogy szeretnének megerősödni a mobiljátékok piacán, úgy tűnik tényleg ez a cél, a Rovio felvásárlása pedig tökéletes lehetőség ennek eléréséhez. Persze amíg nem hivatalos az üzlet, addig sem vehetünk biztosra, sokszor láttunk már felvásárlásokat az utolsó pillanatokban meghiúsulni, egyelőre a The Wall Street Journal is értesülései sem kezelik kész tényként az üzletet.

Mit gondoltok? Van még jövője az Angry Birds-játékoknak, ha a Sega is ott lesz a brand mögött?

Kövess Minket!