MSI 2023: Erre az 5 játékosra mindenképpen érdemes odafigyelned

MSI 2023: Erre az 5 játékosra mindenképpen érdemes odafigyelned

Minden szerepkörből kapsz egy e-sportolót, akinek minden mérkőzését kötelező élőben követned.

Élő magyar adás, rengeteg drop, valamint egy hatalmas versenyfutás a bajnoki címért. Ez a 2023-as MSI, amely május 2-ától egészen május 21-éig tart. A világ legerősebb ligáinak első és második kiemelt együttesei már alig várják, hogy Londonban egymásnak essenek. Az alábbiakban közelebbről megismerhetsz 5 olyan idézőt, akire valamilyen okból kifolyólag kötelező odafigyelned.

Top: Chen “Bin” Ze-Bin (Bilibili Gaming, LPL #2)

A 20 éves srác minden 1v1-et bevállal, amiben csak néhány százalék esélyt is lát arra, hogy ő kerülhet ki belőle győztesként. Elképesztően agresszív játékstílusa az LPL második helyéig repítette a BLG-t, amely bár nem tudta megnehezíteni a JDG dolgát a fináléban, a Play-In Stage legnagyobb esélyesének mondható. Rookie-ként 2020-ban világbajnoki döntőt játszott a Suninggal, tavaly az RNG-vel legyőzte a T1-t az MSI-on, így címvédőként van most itt a tornán.

Fontosabb karakterei: Jax, Kennen, Gnar, Renekton

Jungle: Yu "JunJia" Chun-Chia (PSG Talon, PCS #1)

Néhány hónappal ezelőtt még azt pletykálták, hogy az Astralis LEC csapatában köthet ki a tajvani fiatal, végül maradt otthon, hogy bajnoki címet ünnepelhessen társaival. Az LPL-ben már magasba emelhette a trófeát, így jelentős tapasztalattal rendelkezik annak ellenére, hogy még mindig csak 20 éves. A Frank Esports elleni nagydöntőben halál nélkül hozta le a szezon utolsó szériáját, elképesztő formában érkezik Londonba a dzsungeles.

Fontosabb karakterei: Wukong, Maokai, Sejuani, Jarvan IV

Mid: Kim "Gori" Tae-woo (Golden Guardians, LCS #2)

Dél-Korea, Kína, Dél-Korea, Tajvan és most Észak-Amerika. Kalandos úton került mostani csapatához a 22 éves koreai import, aki 2019-ben mutatkozott be a nagyok között. Elképesztően jó szezont futott a major régióban, őt választották meg a legjobb középső ösvényesnek az alapszakaszban nyújtott teljesítménye alapján. Az elmúlt hetekben zajló "miracle runban" oroszlánszerepet vállalt, most az MSI-on bizonyítana a világ legjobbjai ellen.

Fontosabb karakterei: Sylas, K'Sante, Akali

ADC: Kim “Berserker” Min-cheol (Cloud9, LCS #1)

A T1 akadémia csapatából választotta őt ki a C9 tavaly, ami az egyik legjobb befektetésnek bizonyult a klub történetében. A 19 éves koreai fiatal MVP-címet ünnepelhetett a tavaszi szezonban, amely végén megérdemelten emelte fel a trófeát. Egyszerre képes korai szakaszban agresszív, valamint scalingre épülő lövészek között váltogatni, amely hatalmas flexibilitást enged a draftok terén. EMENESsel együtt betörtek NA-be, most kitörnének onnan, hogy nemzetközi terepen tegyél le a névjegyüket.

Fontosabb karakterei: Zeri, Varus, Lucian, Kai'Sa, Aphelios

Support: Ryu “Keria” Min-seok (T1, LCK #2)

Az elmúlt szezonokban és nemzetközi eseményeken már bizonyította páratlan tehetségét a 20 éves koreai, azonban a győzelmek rendre elkerülték őt a legfontosabb pillanatokban. A világ legjobb támogatójának tartják őt, méghozzá teljes joggal. Elképesztően mély a hősmedencéje, amiből tud válogatni, emellett tanúbizonyságot tett már arról, hogy képes akkor is előlépni, ha Zeus, Oner, Faker és Gumayusi valamilyen okból kifolyólag nem találná a ritmust. Mata, Meiko, MadLife és CoreJJ után itt van az új generáció képviselője, aki páros lábbal és egy Thresh hookkal zúzza be az ajtót.

Fontosabb karakterei: Nami, Thresh, Nautilus, Leona, Lux

Szerinted melyik együttes nyeri meg a 2023-as MSI-t?

Kövess Minket!



League of Legends - Már a skineket is újrahasznosítja a Riot

Több támadás is érte a Riot Gamest a League of Legends közösség felől miután a játékosok "újrahasznosított" VFX elemeket fedeztek fel a PBE-re felkerült legújabb Tündérkirályság kinézeteken.

League of Legends - Megint pocsék gépeken kell gyakorolnia a Fnatic-nak

Rendszeresen visszatérő probléma a nemzetközi eseményre látogató csapatoknak, hogy nem megfelelő teljesítményű számítógépeken kell gyakorolniuk az adott versenyre. Ebbe futott bele most már sokadik alkalommal Humanoid és a Fnatic.