Kiderült melyik videokártya a legnépszerűbb a játékosok között

Kiderült melyik videokártya a legnépszerűbb a játékosok között

Te melyik tábort erősíted? A zöldek vagy a pirosak kártyáit használod?

Két nagy kérdés osztja meg örök időkre a játékosokat? PlayStation vagy Xbox? Nvidia vagy AMD? Óriási viták kerekedtek már a kérdések körül, pedig a legfontosabb mindig az, hogy te, a játékos jól érezd magad. Nincs semmi baj, ha te PlayStationnel érzed jól magad vagy AMD kártyákkal, ahogy azzal sem ha más gyártók termékeivel. Sokan mégis presztízsként tekintenek arra, hogy éppen melyik táborba tartoznak.

Erre ráerősít picit maga a Steam is, hiszen időről időre felmérik a játékosok gépeit, már akik belegyeznek ebbe. Persze mindig is voltak anomálik a felmérésben. Néha érthetetlen módon ugrott meg egy-egy alkatrész előnye, aztán a másik hétre már vissza is esett. Sokszor nem is egységes a módszer, hiszen egyes videokártyatípusok verzióit van, hogy egybe számolja a Steam, vagy hogy külön.

Ettől függetlenül, mégis talán ez a legpontosabb mérés, aminek legfrissebb kiadása most azt mutatja, hogy az NVidia már tízszeres előnyre tett szert az AMD-vel szemben. A legnépszerűbb videokártyák dobogóján még mindig az RTX 3060, a GTX 1060 és a GTX 1650 állnak.

Az új statisztika szerint a Steam felhasználók már 30%-ánál RTX 3000-es kártyák duruzsolnak, ezzel szemben az AMD 6000-es szériának tábora csak 3%-ot tud felmutatni.

Azon már nem lepődünk, meg hogy vezet az NVidia, azon viszont igen, hogy ennyivel. Persze ki tudja, lehet, hogy egy hónap múlva kiderül, hogy ezek a számok sem pontosak és bár vezet az Nvidia, de nem ilyen sokkal.

Te melyik táborhoz tartozol? Nvidia vagy AMD?

Kövess Minket!



Gaming - Hatalmas balhé van az Escape from Tarkov körül

Hatalmas népharag közepette menekülnek a játékosok Tarkovból. Viccet félre téve, a fejlesztők maguk ellen haragították szinte a teljes közösségüket ami a lövöldözős-gyűjtögetős szimulátor konkurenciájához hajthatja a játékosokat.