HPCL powered by K&H: Meglepetés csapat aratta le a babérokat a hétvégén

HPCL powered by K&H: Meglepetés csapat aratta le a babérokat a hétvégén

Nem sokan számítottak arra a szezon előtt, hogy a féltáv után a Genesis Gaming állhat az élen.

A HPCL powered by K&H 14. szezonjában elég szorosnak tűnik az élmezőny, bár néhány nagy nevű sportegyesület e-sport csapata a vártnál gyengébben muzsikál, úgy mint, a Puskás, a Honvéd vagy a ZTE. Addig a tabella elején lévő gárdák kihasználva ezt a botladozást egymás orra igyekeznek borsot törni, és míg a két nagy, az MTK és a TrollFoci-Hálószaggató egymással van elfoglalva, addig szép csendben beelőzte őket a Genesis Gaming. A fejlődés megkérdőjelezhetetlen az ő részükről, hiszen a 12. szezonban még a 14. helyen végeztek, épp csak bent maradva az első osztályban. A 13. szezonban viszont már az ötödik helyen zártak, mostanra pedig még tovább fejlődött a klub, mivel 15 mérkőzést követően 30 pontot gyűjtve vezetik a bajnokságot.

Ehhez pedig elég volt annyi, hogy vendégként legyőzzék a ZTE együttesét. Két fura találattal ugyan, de sikerül elhozniuk a zalaegerszegiektől a 3 pontot, ami most különösen fontos volt számukra. Ezt követően a kiesőzóna két menekülője nem bírt egymással. Előbb a Kolorcity használta az ellenfél védelmének a hibáját, majd egy felesleges becsúszást követően a másik oldalon egy büntető jelentette az egyenlítést. A Puskásnál a többszörös gólkirály Stelcz csapott le megint egy labdára az MTK védőinek tötyörgése közepette, de hiába szerzett vezetést, Juhász Marcell parádés csele után, amivel két védőt is becsapott, az ötös sarkáról lőtte ki a hosszút. A Honvédet meglepő és kitömő Covenant viszont ezen a héten nem tudta hozni a formáját, a Veszprém remek és szervezett játékkal magabiztosan győzte le nagy fölénnyel ellenfelét.

A 7. játéknap közvetített mérkőzéseinek eredménye:

ZTE FC eSport 0:2 Genesis Gaming
Kolorcity KSC 1:1 Hajdúnánás FK
MTK eSport 1:1 Puskás Akadémia
Veszprém Futsal 3:0 Covenant FC

Mindenesetre a tabellán ismét változást történt, hiszen az élre a Genesis Gaming állt fel, őket az MTK és a TrollFoci-Hálószaggató követi szorosan.

Folytatás június 18-án!

Kövess Minket!



Gamer szótár