100 millió dollárért vette meg a Kick az egyik legnagyobb Twitch streamert

100 millió dollárért vette meg a Kick az egyik legnagyobb Twitch streamert

100 millió dollárt egy még csak nem is exkluzív szerződésért... aha, érdekes. 

Kezd picit fellendülni az élet a Twitch körül, legalábbis az utóbbi napokban és hetekben többször is a hírfolyamok élére repült a platform. Egyre többen kételkednek az új CEO-ban, főleg amikor olyan ötletek látnak napvilágot, amik gyakorlatilag tönkretennék a platformot. Persze hamar magyarázkodásba kezdtek, mintha csak azért vetették volna be az új szabályok ötletét, hogy lássák mi a közösség reakciója.

Veszélyes játék ez, hiszen így könnyedén az ellenfeleik kezébe adhatják a fegyvert. Ahogy a Twitch gyengül vagy rúg néha egy-egy öngólt, úgy erősödhet az egyik legnagyobb versenytársa, a Kick. Ők pedig nem is restek kihasználni a Twitch hibáit, azonnal rárepülnek a lehetőségekre, most például magukhoz édesgették az egyik legnagyobb Twitch streamert, xQc-t.

A két éves szerződés több szempontból is érdekes. Egyrészt ha hihetünk a szivárgásnak, akkor nem exkluzív szerződésről van szó, tehát hiába fizet a Kick xQc-nak, a streamer bármikor dönthet úgy, hogy más platformon is streamel. Márpedig a Kick jó sokat fizet a kanadai streamernek, évi 50 millió dollárról, azaz összesen 100 millió dollárról (kb. 34 milliárd forint) szól az üzlet. Összehasonlításképp, a Max Verstappen évi 53 millió dolláros szerződést írt alá idén a Red Bullal az F1-ben, xQc ettől éppen csak elmaradt.

Egyelőre nem tudni mikor jön az első streamje az új üzlet jegyében, de kíváncsian várjuk, hogy vajon mennyi nézőt vonz majd a kanadai streamer!

Ezt láttad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár