HPCL powered by K&H: Hétvégén újabb csapat kerülhet az élre?

HPCL powered by K&H: Hétvégén újabb csapat kerülhet az élre?

Ennyire talán még sosem volt kaotikus az első osztály, mint most.

Az elmúlt esztendőkben voltak már rendkívül szoros szezonzáró fordulók a HPCL powered by K&H versenysorozat során, azonban a mostani minden eddiginél kaotikusabbnak tűnik, mármint a jó értelemben. Már csak azért is, mert szinte minden héten változott eddig az, hogy melyik csapat tartózkodik éppen a tabella élén. Az MTK, TrollFoci, Genesis és Live4eSport szép sorban taszította le egymást az első helyről, és mostanra ez odáig fajult, hogy még a Veszprém is bejelentkezett a bajnoki címért. Egy dolgot viszont nem szabad figyelmen kívül hagyni, a Live4eSport együttese ugyanis top formában futballozott az elmúlt hetekben, ennek köszönhetően 18 forduló után 4 pontos előnyük van az őket követő Genesis Gaminggel szemben.

Azonban még az ötödik helyen tartózkodó MTK is "lőtávolságon" belül tartózkodik, hiszen 7 pont a hátrányuk, ami bár soknak tűnik, de ebben a szezonban egyetlen hétvége alatt is feje tetejére állhat a bajnoki élmezőny. Eközben a legnagyobb meglepetés mégis a Honvéd nevéhez fűződik, miután a piros-feketék 16 lejátszott mérkőzést követően csak 16 pontot gyűjtött, ezzel a kiesés szélére sodródott. Két meccsel kevesebb van a nevük mellett, így ha ezeket pótolják és összejön a 6 pont, akkor megúszhatják a dolgot, de ettől függetlenül ennyire rossz teljesítményt még nem nyújtottak, mióta jelen vannak a bajnokságban.

Nagy csata lehet tehát az élmezőnyben és a kieső zónában is, hétvégén pedig jön a 9. játéknap, július elején pedig a játék szervereit érintő probléma miatt elnapolt 5. játéknapot pótolják majd.

Az aktuális tabella:

Június 25-én, vasárnap este pedig az alábbi 4 mérkőzést követhetitek élőben a twitch.tv/esport3tv csatornáján:

  • 20:00 Genesis Gaming – TrollFoci-Hálószaggató
  • 20:30 Covenant – Live4eSport
  • 21:00 Budapesti Honvéd – MTK
  • 21:30 Veszprém – Puskás Akadémia

Kövess Minket!



Gamer szótár