A spanyol streamer szerint a Twitch szándékosan korlátozta a nézettségét

A spanyol streamer szerint a Twitch szándékosan korlátozta a nézettségét

A spanyol Ibai Llanos nemrég történelmet írt, amikor megdöntötte a Twitch nézettségi rekordját.

A spanyol streamer, Ibai Llanos, a múlthétvégén szervezte meg a La Velada del Año 3 című influencer bokszbajnokságot. A várva várt esemény még a Twitch nézettségi rekordját is megdöntötte: 3,4 milliónál is többen nézték egy pillanatban a streamet. Ennek ellenére a streamer állítja, meglopta őt a Twitch és szándékosan korlátozták az esemény elérését.

Ibai az eseményt követő napon beszélt erről először. Akkor elárulta, hogy a statisztikák szerint a streamje többször is elérte a 3,4 milliós számot, de annál tovább egyszer sem ment. Szakértőket is megkérdezett erről és szerinte mindannyian azt állítják, hogy ez csakis azért fordulhatott elő, mert a Twitch szándékosan manipulálta a nézettséget.

Ezeket olvastad már?

„Részletesen elmagyarázták azt, hogyan is működik a nézettség és hogyan korlátozhatja azt a Twitch. [...] Több elmélete is van a nézettséget tanulmányozóknak arról, hogyan lopott meg a Twitch.” - Ibai Llanos

A legegyszerűbb megfejtés azonban az lehet, hogy egyszerűen csak hiba volt a nézettség követésére használt rendszerben. Bár a Twitch egyelőre nem állt elő magyarázattal, tehát ez a teória egyelőre nem igazolt. Ibai gyanúját egyébként az is erősíti, hogy a júniusban tartott bokszeseménye 3,35 milliós csúcsot ért el, amihez képest nem tudott a várakozásainak megfelelően előrébb lépni júliusban.

Borítókép: Ibai

Kövess Minket!



Gamer szótár