HPCL powered by K&H: Ismét új bajnokot avattak a szezon végén

HPCL powered by K&H: Ismét új bajnokot avattak a szezon végén

A Live4esport nevetett a végén, miután a bajnokság második felétől a tabella élén harcoló csapatok egymással voltak elfoglalva, ők pedig szép csendben beelőzték őket.

Nem ment könnyen a HPCL powered by K&H 2023-as második szezonja, hiszen az EA szerverei miatt egyes hétvégéken nem tudtak minden mérkőzést megrendezni, a halasztások pedig némileg felkavarták az állóvizet. Erre rátett egy lapáttal az is, hogy minden eddiginél több olyan csapat volt most, akik potenciálisan a bajnoki címet szerezhettek volna. Aztán teltek múltak a fordulók és nagyjából az rajzolódott ki, hogy minden egyes héten más és más együttes vezeti a tabellát. Járt az élen az MTK, a TrollFoci-Hálószaggató, a Genesis Gaming, majd aztán a semmiből remekül taktikázó és játszó Live4esport ragadta magához a kezdeményezést.

Kihasznált azt, hogy legnagyobb riválisaik körbe verték egymást, ők pedig a szezon második felében már nem nagyon hibáztak és sorra nyerték a meccseiket, ami gyakorlatilag egy magabiztos bajnoki címet jelentett számukra, miután 5 ponttal előzték meg a második helyezett MTK Budapestet. A kék-fehéreknek rezgett a léc, mert a Genesis Gaming végig a nyomukban volt, végül a gólarány döntött az előbbiek javára. 19-cel több gólt lőtt az MTK, mint amennyit kapott, míg a Genesisnél ez a mutató csak 15, ezért a virtuális dobogó legalsó foka jutott neki, bár aligha szégyenkeznek emiatt. Az idény nagy vesztesei a TrollFoci-Hálószaggató, a Veszprém, valamint a címvédő Puskás. Előbbi kettőnél időnként megszokott, hogy a hullámzó teljesítmény miatt végül elbukják az aranyérmet, illetve még a legjobb háromba sem sikerül bekerülni, de a Puskás Akadémia hatodik helye csodaszámba megy az elmúlt szezonokat látva. Nem a jó értelemben. Magasan a legrosszabb szezonját produkálta a csapat, aminek az egyik oka a motiválatlanság lehet, hiszen az elmúlt másfél évben mindent megnyertek, amit csak lehetett idehaza.

A másik nagy csalódás Budapest Honvéd szereplése, amelynek elvileg van még egy lejátszandó mérkőzése, és nem is ártana egy győzelem, ha szeretnék elkerülni az osztályozó találkozót. Pont a Puskás ellen játszhatnak még egy meccset, ami még úgy sem lesz egyszerű, még akkor sem, ha legutóbb 1:1-et játszottak és ez a pontocska rengeteget érne a piros-feketéknek.

A szezon végeredménye és a tabella állása:

Kövess Minket!



Gamer szótár

LAN