Vége a FIFA-nak és vele együtt hanyatt vágódott a FUT-óriás is

Vége a FIFA-nak és vele együtt hanyatt vágódott a FUT-óriás is

Évek óta egy biztos pontot jelentett a FUT-játékosok számára az Ultimate Teammel foglalkozó oldal, de ennek most vége.

Az Ultimate Team híreit, kártyáit, azok értékeit nem mindig könnyű követni, mert az Electronic Arts vég nélkül borítja rá őket a közösségre. Éppen ezért azt sem mindig egyszerű kitalálni, hogy mi a legideálisabb kezdő tizenegy, de ami még ennél is trükkösebb, az az SBC-k kirakása. Persze a tapasztalt veteránok kevésbé szenvedik ezt meg, de az alkalmi játékosoknak bizony nehézséget okozhat. Ezekben a helyzetekben óriási segítséget nyújthatnak az online adatbázisok, amelyek kifejezetten a futballszimulátor legnépszerűbb játékmódjára szakosodtak. Ilyen például a FUTBIN, a Futwiz és a Futhead is, amely támpontot ad az egyes kártyák értékeinél is, bemutatja azok statjait és az adott játékosok korábbi lapjait is visszakeresheted kényelmesen ott. Illetve a Futhead esetében erről már múltidőben kell beszélnünk.

Az oldal, amely úgy hivatkozott magára, mint „a legnagyobb FIFA Ultimate Team-közösség az interneten”, bezárta kapuit. Amennyiben most ellátogatsz az oldalukra, már csak egy közel üres lap fogad, az egyes menüpontok sincsenek már ott, csak egy rövidke közlemény tudatja, hogy ez ennyi volt.

„Kedves Futhead közösség! Sajnos le kellett állítanunk a működésünket. Nagyon hálásak vagyunk az évek során nyújtott hozzájárulásotokért és elkötelezettségetekért, és kívánunk nektek egy fényes, FIFA/FC-vel teli jövőt.”

Ezeket olvastad már?

A közösségi médiában is ritkultak már egy ideje a posztjaik, Twitteren utoljára június 22-én jelentkeztek, de akkor már 10 napja szintén csend honolt. Facebookon július 8-án tettek közzé utoljára képet. Ez egy éra végét jelenti, ha futballista lenne, biztosan kapna EOAE-kártyát a pályafutása elismeréseként. Az oldal az egyik első volt, amely ilyen jellegű szolgáltatást kínált a FIFA videojáték-sorozat körül, mivel 2011-ben indult, amikor a FIFA Ultimate Team játékmód még viszonylag új volt. Az oldal több millió látogatót vonzott, és 2013-ban a Curse 1,1 millió dollárért felvásárolta.

A közösségi médiában természetesen a közösség tagjai megemlékeztek az oldalról, ahonnan számtalan értékes információhoz jutottak az elmúlt években.

„Szomorú idők, ez volt az én OG FUT weboldalam, mielőtt átváltottam a Futbinre. Öregszem” – írta az egyik.

„Ezt szomorú látni. Mindig is hálás voltam azért, amit a FIFA közösségnek adtak, még "riválisként" is. Jó volt a Futhead srácokkal baráti versenyt folytatni. Arra ösztönöztük egymást, hogy szép dolgokat készítsünk a közösség számára, szóval határozottan kár, hogy így ér véget” – fűzte hozzá Futwiz-Ruan.

Kövess Minket!



Gamer szótár