LoL: Szándékosan futják a meccseket, tényleg a Riot felelős ezért?

LoL: Szándékosan futják a meccseket, tényleg a Riot felelős ezért?

Próbálkoznak a fejlesztők azzal, hogy a kecske is jól járjon, és a káposzta is megmaradjon.

A League of Legendsben nem egyszerű megtalálni a legjobb módszert a szabályszegők megfelelő szankcionálására. Rengeteg módon lehet aláásni egy-egy összecsapást, kezdve az AFK-olástól, dodge-olástól, csalástól, a trollkodástól, a burkolt és teljesen nyílt inteléstől, de idetartoznak a verbális erőszak különböző formái is. A Riot Games egy bizonyos csoportjának minden egyes nap az teszi ki a munkaidejét, hogy a jelentésekre reagáljanak, valamint megkeressék a büntetések közül azt, ami a legjobban passzol az adott esethez. A néhány nappal ezelőtt, a 13.19-es frissítés részeként bevezetett új viselkedési rendszer egyik következménye az lett, hogy a normál és ARAM-meccseken jelentősen megnőtt azoknak a száma, akik a minél gyorsabb befejezésre törekednek. Ez nagyon nincs rendben.

Ezeket olvastad már?

Milyen új büntetéseket kaphatnak az idézők?

Ha a rangsorolt mérkőzésen szabályszegésen érnek téged, akkor egy teljesen új szankciórendszerrel találkozhatsz. Ennek az újításnak köszönhetően legalább 5 darab normál vagy ARAM-mérkőzést le kell játszanod addig, amíg újra rankedezhetsz. Ezzel próbálja elérni a Riot, hogy ne lehessen folyamatosan cserélgetni a fiókokat, ugyanis egy idő után mindegyiken megszűnik a rangsorolt összecsapások kiválasztásának lehetősége. 

Ez egy elég innovatív és előremutató fejlesztés, azonban lehet nem elég mélyen vizsgálódtak a rioterek, amikor élesítették az új büntetési formákat. A rankedről kitiltott játékosok egy részének ugyanis esze ágában sincs komolyan venni a nem rangsorolt mérkőzéseket, nekik a céljuk csak és kizárólag az, hogy minél hamarabb újra az LP-ért harcoljanak. Ennek érdekében egyszerűen vagy lefutják a normált és ARAM-ot, vagy olyan turbósmurf módba kapcsolnak, ami elveheti a kedvét azoknak, akik csak szórakozni, kikapcsolódni szeretnének. A Riot egyelőre nem reagált a kérdéskörben, de a játékosok jelentős többsége virtuálisan már kapát és kaszát vett a kezébe, hogy elinduljon azon fejlesztők felé, akik kitalálták, majd jóváhagyták ezt az új rendszert.

Szerinted a Riot Games moshatja a kezeit, mert ők nem hibáztak, vagy esetleg őket is terheli valamilyen mértékben a felelősség a szétbombázott normál/ARAM-ért?

Kövess Minket!



Gamer szótár