Tegnap jelent meg az év LEGRONDÁBB videójátéka, de legalább máris akciós

Tegnap jelent meg az év LEGRONDÁBB videójátéka, de legalább máris akciós

Hogy egy örök klasszikust idézzek: „Nem voltak itt tesztelők?”

Óriási verseny lesz a The Lord of the Rings: Gollum és a tegnap megjelent Skull Island: Rise of Kong között majd a videójátékos Arany Málnáért. Amíg a Gyűrűk Ura egyik mellékszereplőjének előzménytörténetét elmesélő alkotás összességében nem is azzal tűnt ki, hogy mennyire összecsapott animátori munka eredménye, hanem inkább a játékmenete miatt verte ki sokaknál a biztosítékot, addig King Kong kalandjai tényleg igénytelenek és összecsapottak vizuális szemszögből (is). Csak nézzetek rá az alábbi videóra. Hogy lehet így kiadni egy teljes áron 15 000 forintos (!), azaz majdnem tripla A kategóriába sorolható terméket? Ki gondolta úgy, hogy na majd ez lesz az, amikor a gamerek elájulnak, hogy milyen király zúzni a Koponya-szigeten? Hihetetlen, de mégis megtörtént!

Természetesen lehet azzal jönni, hogy a grafika nem minden, többet nyom a latban a jól megírt történet, a változatos játékmenet, a remek atmoszféra és aláfestő zene és a mély karakterek csoportja. Ez mind szép és jó, csak ebből semmi sem található meg a Skull Island: Rise of Kongban. A Redfall bukása mutatta, hogy egy-egy félresikerült késztermék akár a fejlesztésért felelős stúdió bezárásához is vezethet.

Ezeket olvastad már?

Remélhetőleg az IguanaBee-nek van valami terve a következő hetekre, mert az garantált, hogy értelmezhető bevételt nem termel majd nekik a virtuális kasszáknál ez a játékosok elleni bűncselekmény. Még egyszer: 2023-at írunk, méghozzá ott is abban az őszi időszakban járunk, amikor megjelent a Starfield, a Lies of P, a Mortal Kombat 1, a Lords of the Fallen, hamarosan érkezik az Alan Wake 2 és a Marvel's Spider-Man 2. Utóbbiról érdemes megnézni a kritikát, mert az idei év egyik, ha nem a legjobb játékát üdvözölhetitek az Insomniac Games legújabb alkotásában.

Kövess Minket!



Gamer szótár