Műkörömhosszok és formák: kihez mi illik?

Műkörömhosszok és formák: kihez mi illik?

A szép és ápolt körmök elengedhetetlen tartozékai a tökéletes, nőies megjelenésnek. Körmösként pontosan tudod, hogy mennyit adhat hozzá vendégeid megjelenéséhez egy jól megválasztott műköröm. De vajon kinek milyen stílusú és hosszú körmöt érdemes választania? Cikkünkben eláruljuk!

Méretezés és formavilág

Ahány vendég, annyiféle kérés – mind hosszban, mind színben. A vibráló, élénk színektől a visszafogottabb pasztell tónusokon át mindent megtalálhatsz a Roniki színpompás gél lakkjai között!

Ami viszont a méreteket illeti, van egy általános méretezés, amelyhez igazodhatunk. Ezek és legfontosabb jellemzőik a következők:

  • S: az egyik legrövidebb méret, amely körülbelül 16 mm (ujjbegy + kb. 3-4 mm) hosszúságot jelent. Ezek a műkörmök természetes hatást keltenek. Kényelmesek a mindennapi tevékenységekhez vagy azoknak, akik kevésbé szeretnék hangsúlyozni a körmeiket.
  • M: ez körülbelül 18-20 mm (ujjbegy + kb. 10 mm) hosszúságot jelent. Ideális lehet a vendégeidnek, akik éppen csak egy kicsit szeretnék meghosszabbítani a körmeiket.
  • L: ez alatt többnyire 22-24 mm-es (ujjbegy + kb. 15 mm) hosszt értünk. A legtöbb hosszabbított köröm kb. ekkora. Itt már számos lehetőséged kínálkozik a legkreatívabb dizájnokhoz is, miközben a végeredmény továbbra is egy praktikus manikűr a mindennapokhoz.
  • XL: e méret hosszúsága körülbelül 26-28 mm (ujjbegy + kb. 20 mm). Ez már hosszúnak számít, és lehetővé teszi, hogy eltérjünk a klasszikus formáktól és kreatívan kifejezzük magunkat a körmünkön.
  • XXL: a leghosszabb műköröm, amely általában 30 mm (ujjbegy + kb. 25 mm) felett van. Ez az extrém méret lehetővé teszi az extravagáns, divatos és feltűnő megjelenés kialakítását. 

A legszebb és legnépszerűbb műkörömformák

Ahogyan számos méret, úgy rengeteg forma közül is válogathatnak vendégeid. A mandula például egy elegáns, szolidan nőies megjelenést kölcsönöz a körmöknek. Gyönyörűen mutat bármilyen hosszúságú műkörömnél. Hozzá képest a stiletto egy drámaibb, hegyesebb megoldás, amely a divatvilágban és a vörös szőnyegre lépők körében egyaránt népszerű. 

Ha valami klasszikusabbra vágyik kliensed, a szögletes formával igazán letisztult megjelenést érhetsz el. Ez a forma ideális választás minden alkalomra. Az ovális alakú műköröm pedig természetességével emeli ki viselője kezének szépségét.

Kinek melyik legyen?

Ha mindezt már tudod, adódik a kérdés: jó, de kinek mekkora köröm lehet az ideális? A rövidebb műkörmöket célszerű azoknak javasolnod, akik aktívan sportolnak vagy fizikai munkát végeznek. Az M vagy L méretű műkörmök azon vendégeidnek lehet a legjobb választás, akik nyitottak az új trendekre és szeretnék kifejezni a kreativitásukat a körmükön. Ezek inkább az irodai dolgozóknak lehetnek ideálisabb viseletek. 

Velük szemben az extrém hosszú (XL, XXL) méretű műkörmök csak azoknak ajánlottak, akik kellőképpen tudnak vigyázni rájuk. Ugyanis amellett, hogy kitűnnek velük a tömegből, ez a hosszúság már korlátozhatja őket a mindennapi tevékenységeikben, és könnyebben is törik.

Kövess Minket!



Gamer szótár

LAN