Munkaerő-kölcsönzés: HR-esként érdemes élni a lehetőséggel!

Munkaerő-kölcsönzés: HR-esként érdemes élni a lehetőséggel!

A munkaerő-kölcsönzés előnyeit vesszük végig cikkünkben. Ez az atipikus foglalkoztatási forma egyre inkább elterjedőben van, nem véletlenül. Hogy miért éri meg a vállalati partnerek számára munkaerő-kölcsönző cégekkel felvenni a kapcsolatot? Mutatjuk a legfontosabb érveket!

Csökkenthetők az adminisztrációs terhek

Aki HR területen dolgozik, jól tudja, milyen sok energiát kell fektetni egy munkavállaló felvételébe. Egy toborzásra specializálódott céggel való együttműködés során, mint amilyen a Beraman Hungary munkaerő-kölcsönző cég, a munka e része kevésbé lesz megterhelő, hiszen ők a toborzás-kiválasztás folyamatában nagyban segítenek.

Az általuk felvett munkavállalók minden adminisztrációját ők végzik, és ezeket természetesen kérésre a vállalati partnerek számára is elérhetővé teszik. A HR mentesül az álláshirdetési és más toborzási feladatok alól, és a belépés előtti procedúrát: mint orvosi vizsgálatok intézését, szállásoltatás esetén munkásszálló felkutatását is a kölcsönbeadóra bízhatja. 

A bejelentések, a hivatalos szervek felé benyújtandó dokumentumok előállítását, a bérszámfejtést is a kölcsönbeadó végzi, ezzel is megkönnyítve a HR-munkáját. Érdemes szoros kapcsolatot kialakítani azonban a két cég között, amelynek az alapja a kölcsönös bizalom, és rendszeres kommunikációs kell, hogy legyen.

Maximális együttműködés, pénzügyi biztonság

Egy jó munkaerő-kölcsönző cég arról ismerszik meg, hogy betartja a törvényi előírásokat, képes a megfelelő létszámot felkutatni, pontosan, időre utalja a fizetést a felvett munkavállalóknak, és a dokumentációba is betekintést enged a HR-nek.

A kölcsönzők hatékonyan tudják segíteni a munkavállalókat a beilleszkedésben, különösen a kezdeti időszakban, és akár bérelőlegekkel is támogatják őket, mely sok esetben a fluktuáció csökkenését is eredményezi.

A hosszú távú együttműködést segíti még a rugalmas, gördülékeny kommunikáció, és az, hogy a fókusz mindig a problémamegoldáson van.

Megfelelő létszám biztosítása

A munkaerő-kölcsönzés nagy előnye a rugalmasság. Akár nagyobb létszám is toborozható egyszerre, tartós, vagy átmeneti létszámhiány feltöltésére. A kölcsönzés díja költségszámla, így a kölcsönzött létszám nem emeli a vállalat saját foglalkoztatott állományát.

A kölcsönzés hatékony megoldást tud nyújtani a létszámingadozás kiegyenlítésére, a törvényi keretek betartása mellett.

A munkavállalók szempontjából is ideális ez a helyzet, de a HR-eseknek is, így a háromrészes együttműködés minden szereplője jól jár.

Keresse fel a Beraman Hungary Kft. oldalát, amennyiben többet szeretne megtudni a kölcsönzés előnyeiről és mikéntjéről!

Kövess Minket!



Gamer szótár