Újra a jövőben játszódhat a 2025-ös Call of Duty

Újra a jövőben játszódhat a 2025-ös Call of Duty

Az Activision még mindig a nosztalgiából szeretne megélni a 2025-ös Call of Duty-ról kiszivárgott információk alapján.

Néhány hete már tudjuk, hogy az Activision jövőre egy Black Ops Gulf War alcímű Call of Duty-val próbálja majd elfeledtetni velünk azt, amit az MW3 okozott. Mivel nyilvánvaló, hogy a '90-es évek elején, az Irak által megszált Kuvaitban fog játszódni ennek a története, igen valószínű, hogy a Black Opsok futurisztikusabb elemei ebbe nem igazán illeszthetőek bele. De nem kell aggódni, mert úgy tűnik, hogy az Activision erre is talált megoldást.

Az Insider Gaming riportja szerint a 2025-ös CoD is egy Black Ops lesz, ami nem a múltban, hanem a közeli jövőben, pontosabban 2030-ban fog játszódni. A Saturn munkacímen ismert játék állítólag a Black Ops 2 közvetlen folytatása lesz, ezért várhatóan annak néhány szereplője is feltűnik majd benne. Illetve lesznek benne felújított BO2-es pályák is, bár ezekből az MW3 után visszavesznek. Eredetileg ugyanis pontosan ugyanazt akarták csinálni, mint idén a Sledgehammer, de a közönség haragja miatt úgy döntöttek, hogy inkább tesznek bele új pályákat is.

Ezeket olvastad már?

A 2025-ös Call of Duty kapcsán azt rebesgetik még, hogy átdolgozzák benne a mozgást, visszatér a klasszikus „pick 10” kasztalkotás, a gunfight játékmód és a zombimód is. Azt viszont nem tudni, hogy a Gulf War és eközött lesz-e „carry forward”, azaz játékmenetbeli átmenet. Az egyik forrás szerint a 2025-ös CoD-ot egy teljesen új játéknak szánják. Illetve a hatalmas időbeli ugrás és így fegyverzetbeli különbségek miatt a valószínű válasz az, hogy nem lesz. De ezen a ponton még nem kizárható, hogy megcsinálják.

A 2012-es Black Ops 2 a Call of Duty-széria egyik legtöbbet eladott darabja volt. A hivatalos adatok szerint majdnem 30 millió példányban kelt el. Ebből pedig világosan látható, hogy az Activision az új Modern Warfare-trilógiához hasonlóan a nosztalgiából szeretne megélni a jövőben is.

Kövess Minket!



Gamer szótár


Gaming - Hatalmas balhé van az Escape from Tarkov körül

Hatalmas népharag közepette menekülnek a játékosok Tarkovból. Viccet félre téve, a fejlesztők maguk ellen haragították szinte a teljes közösségüket ami a lövöldözős-gyűjtögetős szimulátor konkurenciájához hajthatja a játékosokat.