Hogyan őrizzük meg a festett haj egészségét?

Hogyan őrizzük meg a festett haj egészségét?

Sok helyen olvashatunk a hajfestés káros hatásairól, illetve az azzal járó következményekről, ami könnyen adhat okot aggodalomra, hiszen a frizuránk amellett, hogy nagyban hozzájárul a jó megjelenéshez, segít kifejezni stílusunkat is. 

Mit tehetünk, hogyha szeretnénk fenntartani a hajunk egészségét, azonban nem kívánunk lemondani annak rendszeres festéséről? Cikkünkben összefoglaljuk, mire is érdemes odafigyelni. 

Váltsunk kímélő hajfestékre!

Tudtad, hogy a napjainkban használt festékek akár több ezer kémiai anyagot, köztük ammóniát is tartalmazhatnak? Ha el szeretnénk kerülni, hogy frizuránkat feleslegesen roncsoljuk olyan összetevőkkel, amelyek akár irritációt, vagy allergiás reakciókat is kiválthatnak, érdemes kímélőbb alternatívákat alkalmazni. 

A Joli Fodrászkellék webáruházában például megtalálható számtalan olyan professzionális hajfesték, amelyek amellett, hogy ammóniamentes formulával rendelkeznek, még vitaminokban is gazdagok. Hasznosak lehetnek a hajszálaknak az A-, E- és D-vitaminokat tartalmazó festékek, mivel ezek segítenek mind a hidratálásban, mind pedig a táplálásban. Az Omega-6 és -9 zsírsavak pedig a szerkezet újjáépítésében nyújtanak támogatást. 

Nem árt gondoskodni az extra ápolásról

A hajfestés gyakori mellékhatása a száraz, töredezett és fénytelen frizura, ez viszont a megfelelő odafigyeléssel könnyedén orvosolható. Ma már számtalan festett hajra kialakított balzsam, pakolás és szérum kapható a piacon, amelyek rendszeres alkalmazásával sokat javíthatunk a hajunk minőségén. 

Ne feledjük, hogy a festés során hajunk rendkívüli igénybevételnek van kitéve, így mindenképpen extra törődésre lesz szükség, ha vissza szeretnénk állítani az eredeti állapotát. 

A megfelelő termékek kiválasztásán túl pedig arra is ügyeljünk, hogy lehetőleg más hatásokkal ne roncsoljuk tovább a hajunkat. Hajvasalás, hajformázás során mindig használjunk hővédőt terméket, illetve törekedjünk hajszárításkor is a minél alacsonyabb hőmérsékletre. 

A táplálkozás és a haj kapcsolata 

A külsőnk ápolása sohasem merül ki annyiban, hogy a megfelelő krémeket és egyéb termékeket használjuk. Hatalmas szerepe van ugyanis az egészséges életmódnak, hiszen a helytelen táplálkozás és életvitel előbb-utóbb mind a bőrünkön, mind pedig a hajunkon nyomot fog hagyni. 

Több, a haj szempontjából fontos vitamint is ismerünk, így igyekezzünk sérült haj esetén ezeket nagyobb dózisban bevinni. Ilyen lehet például a korábban említett A-, B- és E-vitamin. A nők esetében gyakran alakulhat ki vashiány, aminek a hajhullás is egy ismert tünete. Ha ilyen problémákkal küzdünk, fókuszáljunk a megfelelő vaspótlásra. 

A haj festése során számos káros anyagnak tesszük ki a frizuránkat, így kiemelten fontos, hogy a kímélő festékek választása mellett megfelelő időt szánjuk az ápolásra is. Rendszeres gondoskodás, illetve egészséges életmód folytatása mellett pedig biztosak lehetünk abban, hogy a várt eredmény nem fog elmaradni.

Kövess Minket!



Gamer szótár


Üzlet - GPS-nyomkövetővel a család biztonságáért (x)

Mobiltelefonok, tabletek, okosórák - egyre több olyan eszköz jelenik meg, amely a számítástechnikát apró, mobil formában teszi elérhetővé, hogy aztán megkönnyítse és biztonságosabbá tegye a mindennapi életünket.

Üzlet - Ön tudja, hogy mire szolgál az öltönyök második zsebe?

Talán már Ön is észrevette, hogy az öltönyök zakóján van egy kicsi, bevágott zseb, ami hagyományosan a jobb oldali zseb felett helyezkedik el, és valószínűleg végig futott az agyán a gondolat, hogy vajon miért is került oda, és milyen célt szolgál.