Így feszt a klasszikus Resident Evil 2 és a Half-Life 2 közös gyermeke

Így feszt a klasszikus Resident Evil 2 és a Half-Life 2 közös gyermeke

Raccoon City utcáin FPS-nézetből? Jöhet!

Félreértés ne essék, imádom a Resident Evil 2 modern felújítását, ahogy a többi részét is. Mindegyiknél volt azonban egy pici hiányérzetem. Telhetetlen vagyok ugyanis, így mindegyiknél azt szerettem volna, ha az adott játék mellett megjelent volna egy olyan verzió is, ami csak a grafikát tuningolja fel, a játékmenet többi részét nem változtatja. Maradtak volna az eredeti pályák, az eredeti fejtörők és persze az eredeti kamerakezelés.

Aligha lesz valaha hivatalosan ilyen kiadása a játéknak, de nem baj, van helyette pár jóval érdekesebb projekt is, mint például az a mod, ami egy FPS-játékká varázsolja a klasszikus Resident Evil 2-t.

Ezeket olvastad már?

Hát persze, hogy a lelkes modderek a Half-Life 2-t és a Source engine-t hívták segítségül a projekthez. A Resident Evil 2: Source névre hallgató mod minden elemét megtartja az eredeti 1998-as játéknak, csak éppen ezúttal FPS-nézetből irányíthatjuk Leont. Kérhetünk ennél többet? Aligha!

Amíg arra várunk, hogy melyik epizódhoz nyúl hozzá legközelebb a Capcom vagy, hogy melyik másik retró játékukat újítják majd fel pont végigjátszhatjuk a RE2: Source-t, amit ingyenesen letölthetünk a ModDB-ről.

Kövess Minket!



Gamer szótár