Hasznos tippek a tudatos táplálkozáshoz

Hasznos tippek a tudatos táplálkozáshoz

A megfelelő étkezés és testmozgás az egészséges életmód alapvető elemeinek számítanak, vannak viszont, akik nehezen tudják rávenni magukat az életmódváltásra. Sokszor azonban már a kisebb változtatások is szembetűnő eredményt okozhatnak, ami meghozhatja a kedvünket a folytatáshoz.

Ha Te is szeretnél a tudatos életmód ösvényére lépni, tarts velünk!

Kezdjük kis lépésekkel!

Ha életmódváltásra adjuk a fejünket, mindenképpen adjunk magunknak elég időt, mielőtt drasztikus változtatásokat vezetnénk be az étkezésünket illetően. Ha minden olyan élelmiszert megvonunk magunktól, amit szeretünk, előbb vagy utóbb, de fel fogjuk adni a céljainkat, és ugyan oda kerülünk vissza, ahonnan elkezdtük. 

Kezdetben bőven elegendő lehet, ha fokozatosan elkezdjük csökkenteni az eddigi adagokat, illetve egészségesebb alternatívákra cseréljük ki kedvelt ételeinket. A Patikamránál kapható tartós élelmiszerek között például cukormentes lekvárt is találhatunk, így az édességek kedvelőinek sem kell bánkódnia. 

Tartsuk azonban szem előtt, hogy a kalóriaszegényebb alternatívákból sem célszerű nagy mennyiséget fogyasztani. Próbáljunk figyelni a mértékletességre, és megtalálni egy arany középutat. Ugyanez igaz a testmozgásra is, hiszen ha előzőleg egyáltalán nem sportoltunk, nehéz dolgunk lesz, ha rögtön több kilométeres futással kezdünk. 

Próbáljunk találni egy olyan mozgásformát, ami nem túl intenzív, illetve nem áll annyira messze tőlünk. Ha például szeretünk a szabadban lenni, próbáljuk ki a túrázást, esetleg a biciklizést.

Mindig tervezzünk előre! 

Miután sikerült végbevinni az első kis változtatásokat, célszerű lehet leülni, és elgondolkodni a konkrét céljokon. Fogyni szeretnél, vagy egyszerűen csak unod, hogy felfelé menet már egy emelet után kifulladsz a lépcsőn? Fogalmazd meg magadnak hogy pontosan mit, és meddig szeretnéd elérni.

Ezt követően próbálj meg felállítani egy rutint, akár az optimálisabb étkezés, akár a több mozgás a cél. Legalább 1 héttel előre érdemes tervezni, hiszen ha nem ütemezed be előre az edzést, vagy hogy mit fogsz főzni, nagy a valószínűsége, hogy elragadnak majd a hétköznapi teendők, és egyszer csak már azt veszed észre, hogy napok teltek el változás nélkül. 

Tartsuk a rutint!

Miután sikerült átalakítani a napjainkat, nincs más hátra, mint kitartónak lenni és nem visszatérni a korábbi életformánkhoz. Jól látod, talán ez a lépés a legnehezebb, főleg, ha hosszú évekig éltünk teljesen máshogy. 

Nagy segítséget nyújthat ezen a ponton, ha dokumentálod az addig elért eredményeidet, sikereidet. Fogytál 5 kg-t? Készíts egy előtte és utána képet! Ha kísértésbe esel, és előveszed ezt a fotót, garantáltan jobban el fogsz gondolkodni azon, hogy megéri-e ma is otthon feküdni, és megenni egyedül egy egész pizzát. 

Az életmódváltás nem könnyű, hiszen ha az lenne, csupa egészséges és fitt ember rohangálna az utcákon. Sosem késő viszont változtatni a szokásainkon, így ha régóta fontolgatott terved van, ne várj tovább, és kezdd el holnap!

Kövess Minket!



Gamer szótár


Üzlet - GPS-nyomkövetővel a család biztonságáért (x)

Mobiltelefonok, tabletek, okosórák - egyre több olyan eszköz jelenik meg, amely a számítástechnikát apró, mobil formában teszi elérhetővé, hogy aztán megkönnyítse és biztonságosabbá tegye a mindennapi életünket.

Üzlet - Ön tudja, hogy mire szolgál az öltönyök második zsebe?

Talán már Ön is észrevette, hogy az öltönyök zakóján van egy kicsi, bevágott zseb, ami hagyományosan a jobb oldali zseb felett helyezkedik el, és valószínűleg végig futott az agyán a gondolat, hogy vajon miért is került oda, és milyen célt szolgál.