A szép haj titka – Milyen samponra van szükségem?

A szép haj titka – Milyen samponra van szükségem?

A hajápolás sokunk számára kiemelt szerepet kap a mindennapok során, hiszen valamennyien szeretnénk csodálatos hajkoronával tündökölni. Azonban korántsem biztos, hogy elérjük a kívánt eredményt, ha nem megfelelő termékeket használunk.

Kezdjük az elején!

Gyakran előfordul, hogy barátok, ismerősök hatására felvásárolunk temérdek hajápolót, majd várjuk a csodát. Elsőként azt célszerű tisztába tenni, hogy egyáltalán milyen termékre van szüksége a hajunknak. Az iqonhair választékában mindenki megtalálja a neki megfelelő készítményt, ugyanis Kevin Murphy samponok széles választékát kínálja. Minőségi termékeik segítségével pedig új életet adhatsz a hajadnak. 

Minden hajtípus másfajta törődést igényel, ebből adódóan egyáltalán nem mindegy, hogy milyen szerekkel támogatjuk, vagy éppen terheljük a hajunkat. A szép, ápolt hajkorona sokszor megjelenésünk éke, és mások is azonnal észreveszik, ha nem igényes az összkép. Egyes esetekhez speciális sampon dukál, nézzünk meg pár gyakori példát!

Vékony szálú, töredezett haj kezelése

Ha vékony szálú hajjal rendelkezel, nálad ez a két dolog dominálhat: volumennövelés és erősítés. A gyengéd tisztítás elengedhetetlen része a rutinodnak, ehhez érdemes friss és természetes összetevőkből készült termékeket választanod. Továbbá keress olyan formulákat, melyek az erős és élettel teli haj elérésére fókuszálnak!

A hidrolizált borsóprotein és a fakéreg-komplex remek párosítás. Tartós használat mellett védelmet nyújtanak a hajnak, és a hő okozta károsodást is igyekeznek minimalizálni. A gyömbérkivonatot tartalmazó termékek szintén dúsítanak, a csalánkivonatban található aminosavak pedig a hajhagymák megfelelő működéséért felelnek. 

Ha festett vagy szőke hajra keresel sampont

A festett haj külön említést igényel, hiszen ennek kapcsán is speciális bánásmódhoz kell folyamodni. Egy színvédő sampon segít a pigmentek megtartásában, ezáltal garantálva a hosszú távú ragyogást és a hajszín tartósságát. 

Hiába léteznek kíméletes eljárások, szőkítés esetén való igaz, hogy az utóápolás is rengeteget számít az egészséges hajkorona megőrzésében. Szőke, de akár ősz hajnál egyaránt jó ötlet, ha színkímélő sampont használunk. Ez a verzió frissíti a tónusokat, újra fényessé varázsolja a hajat, és élénkíti a már tompult árnyalatokat.

A zsíros haj és fejbőr megmentői

Tudjuk, hogy olykor kellemetlenségeket szül az elnehezült, zsíros haj. Ilyenkor a fejbőr pH-szintje nem optimális, melyet szakszerű kezeléssel helyre lehet állítani. Olyan sampont szerezz be, amely segít egyensúlyba hozni a faggyútermelést, ezáltal hatékonyan kezeli a zsírosodást.

Egy fejbőrfrissítő sampon is jó szolgálatot tehet, amelyet kifejezetten a fejbőr megnyugtatására és tisztítására terveztek. Erre a micellás vizet és zellermag-kivonatot tartalmazó készítmények szuperek.

Mindenképp a hajad állapotához mérten válassz sampont, hogy teljes értékű kezelést tudj biztosítani a hajkoronádnak. Érdemes a professzionális termékek között is nézelődni, melyek otthoni hajápoláshoz szintén elérhetőek!

Kövess Minket!



Gamer szótár


Üzlet - GPS-nyomkövetővel a család biztonságáért (x)

Mobiltelefonok, tabletek, okosórák - egyre több olyan eszköz jelenik meg, amely a számítástechnikát apró, mobil formában teszi elérhetővé, hogy aztán megkönnyítse és biztonságosabbá tegye a mindennapi életünket.

Üzlet - Ön tudja, hogy mire szolgál az öltönyök második zsebe?

Talán már Ön is észrevette, hogy az öltönyök zakóján van egy kicsi, bevágott zseb, ami hagyományosan a jobb oldali zseb felett helyezkedik el, és valószínűleg végig futott az agyán a gondolat, hogy vajon miért is került oda, és milyen célt szolgál.