MSI: Itt vannak az alapok, amiket jó tudni mielőtt elkezdődik a verseny

MSI: Itt vannak az alapok, amiket jó tudni mielőtt elkezdődik a verseny

A téli és a tavaszi LEC-szezon után végre elérkezett az MSI ideje.

Teljes neve Mid-Season Invitational (röviden MSI) és ez a második legfontosabb League of Legends esemény az évben. A mini világbajnokságot most Kínában rendezik meg “Győzd le az ismeretlent” témával és május 1-től 19-ig fog tartani. Összesen 12 csapat vesz majd részt az eseményen, ami a legtöbb versenyhez hasonlóan két nagy szakaszra lett bontva: egy selejtező és egy kieséses szakaszra.

Selejtező szakasz

A bajnokság ezzel a szakasszal kezdődik majd, ami május 1-5-ig tart. Ebben a részben a LLA, a CBLOL, a PCS és a VCS tavaszi első helyezettjei és az LCK, az LEC, az LPL és az LCS második helyezettjei mérkőznek meg egymással négy továbbjutást érő helyért. Az elején két táblába lesznek felosztva a csapatok, ahol Bo3 meccsekből vigaszágas kieséssel derül ki, hogy ki jut tovább.

A négy kalapból álló táblákban először az 1. kalapból származó csapat a 4. kalapból valóval, míg a 2. kalapból való a 3. kalapból valóval találkozik majd. Az összes mérkőzés végén a 2-0 vagy 2-1-es eredménnyel rendelkezők jutnak csak tovább. Most nem lesznek továbbjutási meccsek, úgyhogy a 0-2 vagy 1-2-es eredményes csapatok végleg kiesnek a tornából. Ebben a részben az első meccsek 10 órától, míg a másodikak körülbelül 13 órától fognak kezdődni.

Ezeket olvastad már?

Kieséses szakasz 

Ebben a részben a meccseket május 7-12. és 14-19. alatt fogják lejátszani az alakulatok. Itt találkozik majd a selejtezőből továbbjutott 4 csapat és az LCK, az LEC, az LPL és a LCS elsőhelyezettjei. A meccseket a selejtező szakasz után sorsolják ki, majd felosztják őket 4 kalapba, egy felső és egy alsó osztályba. Van azonban egy új kikötés a sorsolással kapcsolatban: azonos régió csapatai nem lehetnek a versenytábla azonos oldalán. A párosítás kihirdetésére május 5-én kerül majd sor, ami után megkezdődhet a fő verseny. Május 12-13-át kivéve, minden meccs 11-kor kezdődik majd. Azon a két napon egy kellemes reggeli 6 órai időpontban találkoznak majd a csapatok (így is jobb időpont, mint a 2022-es világbajnokság volt).

Az összes meccset élőben tudod majd követni a twitch.tv/esport2tv csatornán. Ne felejts el bejelentkezni az értékes jutalmakért és a kihagyhatatlan élményekért! 

Kövess Minket!



Gamer szótár