A Battlestate Games plágiummal vádolja a Tarkov gyilkos játék fejlesztőit

A Battlestate Games plágiummal vádolja a Tarkov gyilkos játék fejlesztőit

Rendkívüli a hasonlóság a két játék között, de ez még nem ad arra okot, hogy neki is támadjon egyik fél a másiknak.

Úgy tűnik, eléggé rossz időszakot él át a nagy sikerű Escape From Tarkov fejlesztőgárdája, a Battlestate Games, mivel nem csak a legújabb promóciójukkal csapták ki a biztosítékot a rajongóknál, amit óriási lehúzásnak tartanak. Az új Unheard Edition olyan bónuszokat tartalmaz, méghozzá őrületes 250 dollárért, ami sok rajongó szerint nem csak pofátlanság, hanem tisztességtelen előnyhöz juttatják a megvásárlóit. Az pedig csak hab a tortán, hogy van benne egy vadonatúj PvE mód is, amely kizárólag az új kiadásban érhető el, annak ellenére, hogy az ígéretek szerint minden régi Edge of Darkness tulajdonos ingyen kapja meg a jövőbeli DLC-ket. Ha ez a frusztráció még nem lenne elég, akkort most a legújabb extraction shooter mögött álló céget is plágiummal vádolják.

Ezeket olvastad már?

A napokban derült ki, hogy a Tencent által támogatott Morefun Studios játéka, az eddig csak mobilon elérhető Arena Breakout Infinite ellátogat PC-re is, és már most úgy tűnik, hogy méltó kihívója lehet a műfaj koronázatlan királyának, az Escape from Tarkovnak. Ez pedig láthatóan nem tetszik a Battlestate Gamesnek. Íme egy kis ízelítő az új alkotásból, amely valóban mutat hasonlóságot a régi motoros elődjével:

Twitteren/X-en a Tarkovot fejlesztő cég kirívó plágiumjátéknak nevezte az Arena Breakout Infinite-t, és szerintük a rajongók nem fognak 20 percnél több időt szánni rá. Persze az ellenségeskedéshez az is hozzájárult, hogy az Arena Breakout fiókján is megjelent egy olyan bejegyzés, ahol búcsút intettek a Tarkovnak, miközben a játékosokat várja Kamona – így nevezték el azt a fiktív várost, ahová bemerészkedhetnek a legbátrabbak a játék során. Emellett a közelgő zárt béta szervereinek kapacitását 10 000-rel megnövelték, hogy biztosan mindenki kipróbálhassa majd a lövöldét.

Bár egyértelmű hasonlóság van a két játék között, egyelőre nem tudni, hogy a Battlestate Games pontosan mire gondolt a plagizálás alatt. Sosem jó, ha valakit plágiummal vádolnak, és ez papíron nem tesz túl jót az Arena Breakout Infinite bemutatkozásának sem, de úgy tűnik mégis sikerült előnyt kovácsolniuk ebből a perpatvarból. A tweet előtt ugyanis jóval kevesebben tudtak a játék létezéséről, pedig már egy trailer is napvilágot látott hozzá. Ennek hatására sokan úgy voltak vele, hogy szívesen tennének vele egy próbát, amikor a béta a jövő hónap elején elindul. Az alap Arena Breakout játék egy mobil cím egyébként, amely szintén hasonló a Tarkovhoz.

Kövess Minket!



Gamer szótár

LAN