Elrajtolt az Ayrton Senna életét bemutató sorozat első előzetese

Elrajtolt az Ayrton Senna életét bemutató sorozat első előzetese

A Netflix feldolgozásában készülő alkotást még idén megkapjuk.

Ugyan a nyolcvanas évek második felében születtem, de sajnos így sem volt lehetőségem látni a Forma-1 egyik legnagyobb tehetségét versenyzés közben. Először 1997-ben találkoztam a száguldó cirkusszal, mikor Villeneuve és Schumacher feszült egymásnak egy emlékezetes szezon során. Ayrton Senna legendája azonban kicsit ezt is zárójelbe tette, hiszen a pályán történt balesetben elhunyt brazil versenyzőről már sosem derülhetett ki, hogy micsoda karriert futhatott volna be, ha elkerüli a tragédia – teszem hozzá, így is örökre beírta magát a sportág történelmébe a 3 világbajnoki címével és az elképesztő gyorsaságával.

Ezeket olvastad már?

2024 végén pedig jön a Senna életét bemutató sorozat, amelynek a címszereplőjét Gabriel Leone alakítja. Megérkezett hozzá az első kedvcsináló is, az első felvételek pedig az 1991-es Interlagos-i Brazil Nagydíjon aratott történelmi győzelmét idézi fel. Ez egy kihívásokkal teli futam volt számára, mivel ahogy teltek a körök, egyre több gond akadt a váltójával, az ötödik és hatodik fokozat is ki-kihagyott, a negyedik pedig teljesen eltűnt. Senna válla közben zsibbadni kezdett, a biztonsági övét ugyanis túlhúzták a rajtrácson, ezért nem kapott elég vért a bal karja, ezért inkább berakta hatodikba, és aztán nem is nyúlt többet a váltóhoz. Ez volt az első alkalom, amikor szülővárosában, Sao Paulóban is sikerült nyernie.

A hatrészes széria a háromszoros F1-es bajnok első szárnypróbálgatásaival kezdődik. Pályafutása során aztán Angliába költözik, hogy a Formula Fordban versenyezzen, és egészen az olaszországi Imolában történt tragikus balesetéig bemutatja az életét.

Gabriel Leone mellett feltűnik a képernyőn Kaya Scodelario is, akinek édesanyja egyébként brazil származású. A főforgatókönyvíró Gustavo Bragança, akinek olyan írók segítettek be, mint Álvaro Campos, Gustavo Bragança, Rafael Spínola, Thais Falcão és Álvaro Mamute. A rendezésért Amorim és Júlia Rezende felelt.

Kövess Minket!