Nessaj saját zenével jelentkezett, jöhet az album?

Nessaj saját zenével jelentkezett, jöhet az album?

Hát erre nem számítottunk, de örülünk, hogy megtörtént.

A Wellhello tagjai most ünneplik a 10 éves fennállásukat, és még januárban nosztalgiáztak a 6 éve készült aftermovie-jukról, melyben Nessaj – az egyik legismertebb hazai tartalomgyártó – által irányított videójáték karakterekként jelentek meg. Mindez pár hónapja történt, de akkor még biztos nem gondolták, hogy régi barátjuk hamarosan elindul a zenei pályán, és komoly kihívója lesz az egész közösségnek. Na jó, ez kissé túlzás, de a pingvinek királya a napokban tényleg saját számmal jelentkezett, melyben a mesterséges intelligencia volt a segítségére.

Nessaj úgy döntött, hogy elkészíti közössége saját himnuszát. A technológia rohamos fejlődésének hála ehhez ma már nincs szükség stúdióra, hangszerekre, de még csak énekesre sem. A Suno AI programnak csak egy szöveg kell, és ezután készít belőle egy zeneszámot, az általunk kért stílusban. A dal címe #PINGVINEK.

A vicc az, hogy biztosan mind ismerünk olyan valós dalokat, melyeket könnyedén leköröz ez, a valószínűleg pár perc alatt összerakott zene – azt viszont mindenképp érdemes kiemelni, hogy szuper klip is készült hozzá, ami jóval időigényesebb lehetett. Úgy tudni, hogy Nessaj már az albumon dolgozik, amit minden rajongója izgatottan vár.

Manapság egyre több hasonló tartalom kerül fel az internetre, ami sok kérdést felvet, többek között, hogy később milyen hatással lesz ez a valós zenészekre, hiszen így akár mindenki elkészítheti magának azt a zenét, amit hallgatni szeretne. Ez még távolabb van, de rohamosan közelítünk felé.

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár