A mesterséges intelligencia lesz a Google Chrome legnagyobb kihívója

A mesterséges intelligencia lesz a Google Chrome legnagyobb kihívója

Egy új alkalmazás van megszületőben az OpenAI-nak köszönhetően.

Ha böngészőről és internetes keresésről van szó, akkor alighanem mindenki a Google alkalmazását telepíti fel – persze szóba jöhet még a Firefox, az Opera, a Safari és még az Edge is, de ezeket most ne vegyük figyelembe, mert jóval kevesebben használják őket.

Olyannyira elterjedt a programjuk, hogy ez mára egyeduralkodóvá tette a vállalatot ezen a téren, és eddig nem nagyon kellett kitől tartaniuk, de talán most érdemes lesz odafigyelniük az OpenAI-ra. Ha minden jól megy, akkor hétfőn jelentik be a mesterséges intelligenciával működő keresőmotort, ami egy az egyben a Google legnagyobb riválisa szeretne lenni.

Ezeket olvastad már?

A Bloomberg és az Information is egyöntetűen arról számolt be, hogy a Microsoft által támogatott OpenAI, a Plerplexity-vel karöltve egy olyan keresőoptimalizálón dolgozik, amely potenciális versenytársa lehet az Google-nek. Az OpenAI viszont egyelőre nem kívánt nyilatkozni a dologról. A bejelentés egy nappal a Google éves I/O konferenciája előtt történhet meg, ahol a technológiai óriás várhatóan egy sor, a mesterséges intelligenciával kapcsolatos terméket és szoftvert leplez majd le.

Az új keresőmotor a Bloomberg állítása szerint lehetővé teszi, hogy a ChatGPT közvetlenül a világhálóról szippantsa be az információkat. A ChatGPT az OpenAI terméke, amely a vállalat legmodernebb mesterséges intelligencia modelljeit használja arra, hogy au emberihez hasonló válaszokat generáljon a kérdésekre/kérésekre. Az iparági megfigyelők már régóta úgy tartják, hogy sokan a ChatGPT-ről szerzik be a szükséges információkat az online térben, noha a webről származó pontos és valós idejű adatokat még mindig nem tudja normálisan előhívni és kezelni a platform.

A Perplexity nevű startupot, melyet 1 milliárd dollárra értékelnek, egy korábbi OpenAI-kutató alapította, és a januári blogbejegyzésük szerint 10 millió havi aktív felhasználójuk van.

Kövess Minket!



Gamer szótár


Gaming - Idén is kiosztották az Év E-sportolója díjakat

Kilencedik alkalommal adták át a K&H „Az Év E-sportolója 2023” díjakat. Évről évre azok a magyar sportolók jogosultak az elismerésre, akik hazai vagy nemzetközi csapatban képviselik a sportágat. Idén 18 kategóriában vehették át érdemeiket a digitális sport legjobbjai.