Atombombát dobtak Phil Spencerre, a Microsoft Gaming vezérére

Atombombát dobtak Phil Spencerre, a Microsoft Gaming vezérére

Először a ZeniMaxot és a Bethesdát ért leépítési hullámmal kapcsolták össze a váratlanul kegyetlen támadást, de mint kiderült, nem egészen ez volt a Fallout 76-ban ledobott atombomba mögötti szándék.

Nem sok oka van a boldogságra a Microsoft Gaming üzletágát vezető Phil Spencernek mostanság. Ugyanis nem elég, hogy kénytelen volt a Bethesda négy stúdióját bezáratni az Xbox-részleg, még további leépítések várhatóak a ZeniMax háza táján. Mert ha ezek elől esetleg szeretne pár percre a videójátékok világába menekülni, akkor most már az sem fog segíteni rajta. Mert mint kiderült, valaki megtalálta a bázisát az egyik kedvenc játékában, a Fallout 76-ban, majd atombombát dobott rá, elpusztítva mindenét.

Spencer bázisára azután bukkant rá a közösség, hogy összefutott vele valaki a játékban, amikor online volt, majd erről klipeket közölt az interneten. A klipekben például arra kérték a játékosok a P3 néven futó Microsoft igazgatósági tagját, hogy integessen és csináljon emote-okat. Ez a kedves kis találkozás azonban gyorsan visszaütött, mert hamarosan jött is az atom a bázisra.

Mivel az atombombás sztori egybeesett a ZeniMaxot és a Bethesdát ért leépítési hullámmal, többen úgy gondolták, hogy kapcsolat lehet az események között, tehát ez egyfajta tiltakozás volt. Erről azonban szó sincs, legalábbis ezt állította a piros gombot megnyomó real1090jake a Kotakunak:

„Nincs ebben semmi, már egy ideje terveztem elkapni őt, hátha beleegyezik egy harcba. A főküldetések után személyes célom volt őt levadászni. [...] Ő volt a szememben a végső ellenfél. Én egy szerepjátékban általában a gonosz szeretek lenni. [...] Mivel mindig azonnal körbeveszik őt a játékosok, össze-vissza ugrál a pályán. Őszintén, csak egy 1v1-et akartam, de amikor egyszer egyedül találtam őt, nem akart megtámadni, csak integetett meg szívecskéket dobált. [...] Viccelődtem azzal, hogy azért támadtam meg őt, mert megbántott minket... [de valójában] hetek óta ez volt a küldetésem.”

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár


Gaming - Idén is kiosztották az Év E-sportolója díjakat

Kilencedik alkalommal adták át a K&H „Az Év E-sportolója 2023” díjakat. Évről évre azok a magyar sportolók jogosultak az elismerésre, akik hazai vagy nemzetközi csapatban képviselik a sportágat. Idén 18 kategóriában vehették át érdemeiket a digitális sport legjobbjai.