Ez volt a Capcom  valaha volt legsikeresebb éve, hála a Dragon's Dogma 2-nek

Ez volt a Capcom valaha volt legsikeresebb éve, hála a Dragon's Dogma 2-nek

Úgy tűnik, hogy tudnak valamit, amit mások nem.

A Capcom olyan franchise-ok tulajdonosa, mint például a Street Fighter, a Mega Man és a Dragon's Dogma, és a cég évről évre jobb eredményekkel áll elő, melyeket idén is sikerült felülmúlniuk. Míg a videjáték-ipar nehéz időszakot tudhat a háta mögött, mind a bevétel, mind a leépítések szempontjából, a Capcom nemrég ismételten megemelte dolgozói bérét úgy, hogy nem olyan rég ezt már megtették, elbocsátásokról pedig hallani sem akarnak. Mindezek fejébe most bejelentették, hogy a cég történetének legtöbb játékeladását rögzítették az elmúlt egy évben.

A tulajdonosok egy hivatalos blogbejegyzésben fedték fel, hogy 2023. április 1. és 2024. március 31. között rekordmennyiségű  45,89 millió  példányt értékesítettek játékaikból, valamint rekordmagasságú – 979,9 millió dollár – nettó árbevételt generáltak. A kiadó szerint a hatalmas előrelépés főként a Dragon's Dogma 2 és  Street Fighter 6 sikerének, valamint az új közönség megtalálását célzó promóciós tevékenységeknek köszönhető. A Capcom már évek óta dönti meg saját rekordját, és jövőre is ezt tervezik. A becslésük az, hogy a 2025-ös évben 1 059,9 millió dolláros nettó árbevételt érnek el, melyben biztos nagy segítségükre lesz a várva várt Monster Hunter Wilds debütálása.

Szívből kívánom nekik, hogy továbbra is sikert sikerre halmozzanak, hiszen példaértékű a videójáték-iparhoz való hozzáállásuk, ráadásul brutális címekkel árasztanak el bennünket, melyekre az ember örömmel adja ki a pénzt.

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár


Gaming - Idén is kiosztották az Év E-sportolója díjakat

Kilencedik alkalommal adták át a K&H „Az Év E-sportolója 2023” díjakat. Évről évre azok a magyar sportolók jogosultak az elismerésre, akik hazai vagy nemzetközi csapatban képviselik a sportágat. Idén 18 kategóriában vehették át érdemeiket a digitális sport legjobbjai.