S1mple: „A NAVI megnyerte a Majort, szóval a tervek is változtak”

S1mple: „A NAVI megnyerte a Majort, szóval a tervek is változtak”

B1ad3 szerint csak s1mple tudja, s1mple szerint csak B1ad3 tudja, mi lesz az ukrán AWP-s jövője.

Legutoljára akkor hallottunk s1mple felől, amikor a Falcons beugróként a szárnyai alá vette őt egy hónapra. Pontosabbban egy Bo3-ra, mert a BLAST Premier Spring Showdown első körében búcsúztak az ukrán játékossal induló Snappiék. Sokan arra számítottak, hogy a Major után már aktívan játszani fog, akár a NAVI-ban, akár a Falconsban. De aztán a NAVI megnyerte a Majort, a többi top csapat pedig nem cserélt, így mondhatni, két szék között a pad alá esett a CS:GO G.O.A.T.-ja.

S1mple nemrég a HLTV-nek adott egy interjút, amiben erről a szituációról és még többről is beszélt. De egyelőre maradjunk a Falconsnál történt beugrásnál, mert a mai napig ez az egyetlen profi meccs, amit CS2-ben játszott. Így értékelte ezt a játékos:

„Izgultam egy kicsit, mert október óta ez volt az első hivatalos meccsem, és akkor kikaptunk a MOUZ ellen az ESL Pro League döntőjében. Összességében, négy napunk volt a felkészülésre, és úgy érzem, elcsesztük egy kicsit a map poolt azzal, hogy Overpasst választottuk. Megesik.”

Ezeket olvastad már?

Amikor s1mple szünetre ment, rengeteget kritizálta a CS2-t, valljuk be, jogosan. Most azonban sokkal jobb véleménnyel van már róla, tehát nem ez a visszatérésének akadálya:

„Jobb! Főleg, mióta a Major után javították az ugrás bugot – nem tudom, miért nem a Major előtt csinálták –, de mint láthattad, néhány pályán, néhány pozícióban random jött elő. Ahogyan a CS:GO a 2012-es megjelenése után, úgy ez is egyszer jobb és jobb lesz, míg vissza nem térünk a CS:GO-s [szintű] stabilitáshoz.”

Akkor mi állhat annak a hátterében, hogy nem tér vissza s1mple? Nos, nem akart nagy titkokat elárulni az interjúban, de azért így is jóval közelebb kerültünk a válaszhoz, mint ezelőtt jártunk:

„Mint B1ad3 mondta, titok. Senki sem tudja [mondja nevetve]. Senki sem. Minden a részleteken múlik, minden az eredményeken múlik. Nos, a NAVI megnyerte a Majort, szóval a tervek is változtak. Minden azon múlik, hogy ki áll készen a kivásárlási áramat kifizetni, hogy hol lesz a többi profi játékos, és azt hiszem, meg kell várjuk a [nyári] szünetet. Mert általában a Major után jönnek a játékos cserék, de most úgy érzem, hogy van még egy szezon, ezért ki kell várni a végét.”

Amikor az interjúban visszakérdeztek, hogy korábban a HLTV Confirmed műsorában B1ad3 azt mondta, s1mple jövőjét csak maga a sztárjátékos ismeri, akkor úgy felelt, hogy „igen, igen, ez egy olyan titok, amit csak B1ad3 tud.” Ezen a ponton az is lehet, hogy senki sem tudja. Szerencsére később még hozzátette, hogy három-négy csapatban kipróbálhatta már magát, de általában vagy nem volt elég jó az ötös, vagy nem tudták/akarták kifizetni a NAVI által kért összeget.

Kövess Minket!



Gamer szótár