Egy hónapig sólyomnak áll a visszatérő s1mple

Egy hónapig sólyomnak áll a visszatérő s1mple

Az a nagy kérdés most, hogy marad-e az új csapatában, vagy a Major után visszatér a NAVI-ba?

A január közepi HLTV-díjátadón s1mple trollkodott egy sort a visszavonulásával kapcsolatban. De miután tavaly megszakította az öt éven át tartó sorozatát a NAVI ukrán játékosa – ezzel tered adva ZywOo dominanciájának, majd donk felemelkedésének –, az IEM Katowice során már a pihenés és egyéb projektek mellett inkább arról kezdett beszélni, hogy a koppenhágai Major után visszatérne. Tegnap este pedig végre megtudhattuk, hogy mikor és melyik csapatban láthatjuk őt először a CS2-vel játszani profi szinten. Ugyanis a Falcons bejelentette, hogy egy hónapra kölcsönkérik őt a NAVI-tól.

Az, hogy a Falcons már most cserére adja a fejét, nem egy meglepő fordulat. A PGL Major Koppenhága első európai RMR-jén csúnyán leszerepeltek Snappiék, mert a hatalmas szaúdi befektetés ellenére kiestek az AMKAL elleni összecsapást követően. Már az IEM Katowice során is sok kritikát kapott BOROS, aki a mechanikai képességein túl nem sokat tett hozzá a csapat sikeréhez, sőt, gyakran követett el köröket érő hibákat. Ezért várható volt, hogy először az ő fejét veszik majd a sikertelenség után. De nem csak ő távozik most a Falconstól, hanem az a Rafael „FeldmaN” Rodriguez is, aki még Ozstrik3r ideje alatt csatlakozott segédedzőként, csak zonic érkezésével kapott egy esélyt a maradásra.

Ezeket olvastad már?

Amire azonban nem számítottunk, hogy BOROS helyére egy várhatóan hibrid, de inkább agresszív rifler szerepben feltűnő s1mple érkezik. A NAVI játékosa egyelőre csak kölcsönbe megy a Falconshoz – a szerződése egy hónapra szól. Grant Rousseau, a Falcons menedzsere azt nyilatkozta, hogy elsősorban azért tették meg ezt a lépést, mert az ESL Pro League-ig így több idejük lesz mérlegelni a lehetőségeiket. S1mple tehát a március 6-10. közötti BLAST Premier Spring Showdownon lép majd először a szerverre szaúdi színekben. De hogy utána marad-e vagy visszamegy a NAVI-ba, az egyelőre rejtély, valószínűleg attól is függ, hogy hogyan muzsikálnak Aleksibék Koppenhágában.

Kövess Minket!



Gamer szótár