Öt éve tartó sorozatot szakított meg s1mple

Öt éve tartó sorozatot szakított meg s1mple

S1mple kihagyása bizony csúnya foltot hagy majd maga után a Counter-Strike történelemkönyvekben.

Mióta a Counter-Strike 2-re váltott a profi mezőny, sajnos nem láthattuk s1mple-t játszani. A CS:GO G.O.A.T.-ja a koppenhágai Major végéig biztosan nem tér vissza, de lehet utána is várni kell még rá egy kicsit. Az ukrán AWP-s szünete azonban nem csak azért kellemetlen a rajongóknak, mert hónapok óta hiány van az elképesztő fragjeiből. Hanem azért is, mert ez a kihagyás bizony csúnya foltot hagy majd maga után a történelemkönyvekben.

2023 utolsó napjaiban indult el a HLTV szokásos Top 20-as listája, amely az év legjobb játékosait örökíti meg. Bár sokan nem értettek egyet több pontjával, például frozen rendkívül alacsony helyezésével. Torzsi egykori csapattársa csak a 12. lett olyan játékosok mögött, mint stavn, broky vagy SunPayus. A Top 20 vonaton azonban nincsen fék, hiszen január 13-án este már jön a belgrádi élő műsor, ahol kihirdetik az első három helyezettet, valamint számtalan más díjat is kiszórnak, mint például a legjobb férfi és női csapatnak vagy az év highlightjáért járót.

Ezeket olvastad már?

Idén azonban egy név nem lesz ott a fődíjért küzdők között. S1mple ugyanis a 7. helyen zárta 2023-at azután, hogy egyetlen hivatalos CS2 meccset sem játszott. Ezzel egy öt éve tartó szériát szakított meg a legendás játékos, miszerint 2018-tól kezdve minden évben vagy az első, vagy a második helyen zárta az évet – eddig senki sem ért el hasonló rekordot. Az ukrán egyébként legutoljára 2017-ben került ennyire alacsony helyre, akkor egy küszködő NAVI játékosaként csak a 8. lett. S1mple 2016-ban debütált a HLTV listáján, miután a Liquidet mindkét Majorön a rájátszásba, sőt Kölnben egyenesen a fináléba cipelte – ez akkor egy 4. helyet ért neki az év végén.

Mivel igen valószínű, hogy ZywOo lesz 2023 legjobb játékosa, a francia idén behozhatja a lemaradását s1mple-höz képest. Hiszen így már neki is három első helyezése lenne, illetve az elmúlt öt évben végig az első két hely egyikén végezne.

Borítókép: HLTV/MAKKU

Kövess Minket!



Gamer szótár