Esport1.hu oldal felhasználási feltételek


1. Szolgáltatás

Az Esport1.hu (a továbbiakban: Weboldal) Magyarország első számú, független, kizárólag az elektronikus sportokra koncentráló hírszolgáltató weboldala, melyen az Esport1 Kft. („Szolgáltató”) által üzemeltetett szolgáltatásokba („Szolgáltatások”) belépést biztosít.

A Weboldal használatával elfogadod az általános rendelkezéseket. Amennyiben regisztrálsz, elfogadod a regisztrált felhasználókra vonatkozó rendelkezéseket is.

2. Általános rendelkezések

A Weboldalt csak saját felelősségedre használhatod.

A Weboldalt böngészni, híreket olvasni regisztráció nélkül is lehetőséged van.

Az erre szolgáló beállítási lehetőségeken kívül nem módosíthatod az Esport1 és az ahhoz kapcsolódó weboldalak megjelenését, működését, az erre vonatkozó kísérletek kizárást és jogi következményeket vonhatnak maguk után.

A Szolgáltató nem vállal felelősséget a Weboldal elvárttól eltérő működéséből, megváltozásából, leállásából eredő esetleges károkért. Amennyiben a jelen felhasználási feltételek megsértésével kárt okozol a Szolgáltatónak, azt teljes mértékben köteles vagy megtéríteni.

Azzal, hogy beléptél a Weboldalra, az oldalon való regisztrációtól függetlenül elfogadod az alábbi feltételeket:

 • Az Weboldalon található tartalom a Szolgáltató, vagy megjelölt 3. személy (pl. hírügynökség) szellemi tulajdona.

 • Szolgáltató fenntart minden, a Weboldal bármely részének bármilyen módszerrel, technikával történő másolásával és terjesztésével kapcsolatos jogot. A Weboldalhoz tartozó oldalak tartalmát és kialakítását a magyar törvények védik.

 • A Szolgáltató előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a Weboldal egészének vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videoanyag, adatszerkezet, struktúra, eljárás, program, hirdetések, reklámok stb.) feldolgozása és értékesítése, tükrözése és újraközvetítése még változatlan formában is.

 • A Weboldaltól értesüléseket átvenni csak a Weboldalra való hivatkozással lehet, azzal a feltétellel, hogy az átvevő:

  • nem módosítja az eredeti információt,

  • a Weboldalra utaló egyértelmű hivatkozást minden közlésnél feltünteti.

 • Szolgáltató pontos és hiteles információk közlésére törekszik, de a tájékoztatásból fakadó esetleges károkért nem vállal felelősséget.

 • A www.esport1.hu domainnév, valamint az "Esport1" név szerzői jogi védelmet élvez, védjegyoltalomban részesül, felhasználása - a hivatkozás kivételével - tilos.

 • A Weboldal egésze, annak grafikus elemei, szövege és technikai megoldásai és a szolgáltatás elemei szerzői jogi védelem vagy más szellemi alkotáshoz fűződő jog védelme alatt állnak. A Szolgáltató a feljogosított felhasználója a Weboldalon, valamint a Weboldalon keresztül elérhető szolgáltatások nyújtása során megjelenített valamennyi tartalomnak: bármely szerzői műnek, illetve más szellemi alkotásnak (ideértve többek közt valamennyi grafikát és egyéb anyagokat, a Weboldal felületének elrendezését, szerkesztését, a használt szoftveres és egyéb megoldásokat, megvalósítást).

 • A Weboldal tartalmának, valamint egyes részeinek fizikai vagy más adathordozóra mentése vagy kinyomtatása a Szolgáltató előzetes írásbeli hozzájárulása esetén engedélyezett.

A Szolgáltató fenntartja minden jogát szolgáltatásának minden elemére, különös tekintettel az általa használt domain nevekre, az ezekhez tartozó aldomainekre, a Szolgáltató által foglalt minden más domainnévre, annak aloldalakra, valamint az internetes reklámfelületeire. Tilos minden olyan tevékenység, amely a Szolgáltató adatbázisának kilistázására, rendszerezésére, archiválására, feltörésére (hack), forráskódjainak visszafejtésére irányul, kivéve, ha erre a Szolgáltató külön engedélyt ad.

Külön megállapodás, vagy az erre a célra szolgáló szolgáltatás igénybevétele nélkül tilos a Szolgáltató által rendelkezésre bocsátott felület, illetve keresőmotorok megkerülésével a Szolgáltató adatbázisát módosítani, lemásolni, abban új adatokat elhelyezni, vagy meglévő adatokat felülírni.

A jogosulatlan felhasználás büntető- és polgári jogi következményeket von maga után. A Szolgáltató követelheti a jogsértés abbahagyását és kárának megtérítését.

3. Regisztrált felhasználókra vonatkozó rendelkezések

3.1 Regisztráció az Esport1.hu weboldalára

A regisztráció azért előnyös, mert a regisztrációdat követően lesz elérhető számodra a kommentelés lehetősége, hangulatjelek használata, a saját profil testreszabása, E1 pontok gyűjtésének és a nyereményjátékokon való részvételének lehetősége.

A Weboldalra 16 év alatti személyek szülői engedéllyel regisztrálhatnak. Szolgáltató kérdés esetén vizsgálhatja a szülői engedély meglétét.

A Weboldalára két módon tudsz belépni.

(a) e-mail cím és jelszó segítségével

A regisztráció során megadott e-mail címeddel és jelszavaddal tudsz belépni a Weboldalra.

Felelős vagy a felhasználói neveddel végrehajtott műveletekért, valamint az ezt védő jelszavad biztonságban tartásáért.

A Szolgáltató a jelszó elfelejtése esetén kizárólag az „elfelejtett jelszó” funkcióval ad lehetőséget annak pótlására. Az elfelejtett jelszó pótlásához szükséges a regisztrációnál megadott e-mail cím ismerete. Az elfelejtett jelszó funkció új jelszó megadására ad lehetőséget, a régi jelszót a Szolgáltató semmilyen formában nem teszi hozzáférhetővé, még az eredeti tulajdonosának sem.

A Weboldalra történő regisztráláskor megadott e-mail címedet a többi felhasználó számára nem jelenítjük meg.

(b) GoodID belépéssel

Az Esport1-hez tartozó Szolgáltatásokat GoodID bejelentkezéssel is használhatod. A GoodID belépésed esetén szükséges a telefonodon levő GoodID alkalmazás használata. A GoodID alkalmazást a belépést követően úgy tudod a Weboldalra bejelentkezéshez használni, hogy a weboldalon a „Belépés” gombra kattintva kiválasztod a „Belépés GoodID-val” opciót és rákattintasz a „GoodID belépés” gombra. Ekkor megjelenik egy QR kód, melyet a korábban említett GoodID alkalmazással tudsz azonosítani. Így már be tudsz lépni GoodID segítségével a Weboldalra.

Az Esport1 lehetőséget biztosít profil kép feltöltésére. Ezt az Esport1 Szolgáltatások felhasználhatják, hogy az általad létrehozott tartalmak mellett azt megjelenítsék (pl.: kommentelésnél). Felhívjuk a figyelmed, hogy ha magadról töltesz fel fényképet profil képnek, akkor az aktivitásaid mellett megjelenik. Amennyiben más természetes vagy jogi személy képét töltöd fel profil képnek, úgy jogsértést követsz el. Kérjük ezt ne tedd, különben a Szolgáltató a profil képet törölni lesz kénytelen!

A Weboldalon létrehozott profilod törlését az erre szolgáló felületen teheted meg.

3.2 Személyes adatok elkülönített kezelése

A Weboldalba történő belépéshez szükséges adatokon, illetve az általad hozzá kapcsolt Szolgáltatások listáján kívül a Szolgáltató tárolhatja a Twitch fiókodhoz tartozó felhasználóneved, amennyiben saját döntésed aWeboldalján Twitch fiókodat összekötöd az Esport1 profiloddal.

A birtokunkba került adataidat bizalmasan kezeljük, harmadik félnek csak a kérésedre adjuk ki, és a regisztrációd törlésével egyidejűleg azokat is töröljük.

A Weboldal használata közben a hatályos jogszabályok által megengedett módon elsősorban a Szolgáltatásokhoz kapcsolódóan naplózzuk webes tevékenységeid. A naplókat kizárólag statisztikai célokra illetőleg szükség szerint technikai hibakeresésekre használjuk fel, és csak a technikai személyzet tagjai férnek hozzájuk. Az ily módon tudomásunkra jutó személyes adatokat csak ideiglenesen tároljuk, azokat folyamatosan töröljük.

E-mail címedet harmadik félnek nem adjuk át, kizárólag harmadik fél hirdetési ajánlatát tartalmazó e-mailt nem küldünk előzetes hozzájárulásod nélkül. Fontos ugyanakkor, hogy az Esport1-hez tartozó Szolgáltatások ettől eltérő szabályozást is alkalmazhatnak. Erre az adott Szolgáltatás használatbavétele előtt felhívjuk a figyelmedet, illetve a szolgáltatás-szintű felhasználási feltételekből tájékozódhatsz.

A weboldal használata közben a böngésződ bezárásakor sem törlődő cookie fájlokkal azonosítunk, ezek hiányában a weboldal nem használható. Az ily módon a számítógépedre küldött adatcsomagokban személyes adatokat nem helyezünk el, azok csak technikai információkat hordoznak.

A Weboldalba történő belépésedet követően mindaddig belépett státuszban maradsz, míg a rendszerből ki nem lépsz az erre szolgáló kilépés funkció segítségével. Ha nem lépsz ki, csak a böngésződet zárod be, a rendszer egy meghatározott ideig belépve tart, majd automatikusan kiléptet, a profilod védelme érdekében.

3.3. Moderálási szabályok

Szolgáltatónak az alább található moderálási szabályoknak nem megfelelő hozzászólásokat törli.

A moderálási szabályok jelentik azokat az aWeboldalelveket, ami a kulturált beszélgetésekhez, kommenteléshez szükségesek:

 • Mindig legyél kulturált! Úgy válaszolj másoknak, mintha szemtől-szembe beszélgetnétek. Mindig úgy viselkedj, ahogy elvárod másoktól, hogy veled viselkedjenek.

 • Ne légy személyeskedő, ne légy agresszív és ne zaklass másokat! A gyűlölködő kifejezések nemre, vallásra, etnikumra, fizikumra és szexualitásra vonatkozón minden esetben nem kívánatosak. Gamerek vagyunk, itt nem számít semmi, csak a videojátékok.

 • Ne posztolj semmilyen törvénybe ütközőt.

 • Ne posztolj semmi olyat, ami gyűlöletet kelt. Legyen szó képről, gifről, videóról vagy szövegről. Ne uszíts!

 • Ne posztolj semmilyen erőszakos képet, gifet vagy videót. Ne posztolj semmi olyat, amin az erőszak jelenik meg.

 • Ne posztolj semmilyen pornográf tartalmat. Legyen szó képekről, gifekről, videókról. Legyen szó animált, rajzolt, filmes vagy videós tartalomról.

 • Ne fedd fel mások kilétét. Az oldalon mindenki nicknév aWeboldalján regisztrált, ami nem fedi fel mások identitását. Ha te mégis ismersz valakit, akkor ne hozd nyilvánosságra kilétét.

 • Ne adj meg magadról bizalmas információkat. A kommentekben soha egyetlen Esport1-es kolléga sem fogja kérni a jelszavadat vagy az e-mail címedet.

 • Ne vezess félre senkit. Ne bújj mások bőrébe és ne add ki magad másnak. Példának okáért ne legyen a neved Vizicsacsi és ne szerepeljen a képeden is ő, ha nem te vagy Vizicsacsi.

 • Ne élj vissza más tulajdonával. Ne használj olyan képeket, amit nincs jogod használni.

 • Ne spamelj! A cikkek vagy videók alatt ugyanazon gondolatod vagy válaszod ne jelenjen meg többször egymás után.

 • Ne reklámozz semmit! Ide tartoznak termékek, márkák, de más weboldalak is. A kifelé mutató linkek azonnal törlésre kerülnek.

Aki megszegi a szabályokat, az nem kommentelhet a cikkek alatt. A szabályok betartásáról a moderátorok gondoskodnak, akik a fenti szabályzatot veszik aWeboldalul. Ők döntenek arról is, hogy ki kap büntetést. Ők minden indoklás nélkül tilthatnak/törölhetnek kommenteket.

Moderálási szabályokat ismételten, figyelmeztetés ellenére megsértő felhasználót törölheti.

4. Egyéb rendelkezések

A jelen Felhasználási Feltételek megváltoztatásának jogát fenntartjuk. Az esetleges módosításokról a Weboldalon értesítünk.

A jelen Felhasználási Feltételekben foglaltakra a magyar jog rendelkezései irányadóak.

Ezeket olvastad már ?