Esport1.hu oldal felhasználási feltételek


ESPORT1.HU OLDAL FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK

1. SZOLGÁLTATÁS

Az Esport1.hu (a továbbiakban: Weboldal) Magyarország első számú, független, kizárólag az elektronikus sportokra koncentráló hírEsport1 weboldala, melyen az Esport1 Kft. („Esport1”) által üzemeltetett szolgáltatásokba („Szolgáltatások”) belépést biztosít. 

A Weboldal használatával elfogadod az általános rendelkezéseket. Amennyiben regisztrálsz, elfogadod a regisztrált felhasználókra vonatkozó rendelkezéseket is.

Esport1 adatai:

Név: Esport1 Kft.

Székhely: 1054 Budapest, Hold utca 21. II. em. 4

Cégjegyzékszám: 01-09-298495

Adószám: 25957428-2-41

Számlavezető pénzintézet: OTP Bank Nyrt.

Számlaszám: 11794015-21447013-00000000

E‐mail: info@esport1.hu

TárhelyEsport1 adatai:

Név: [ActiveNet Informatika Bt.]

Székhely: [1036 Budapest, Bécsi út 85. fszt. 5.]

E-mail: [info@activenet.hu]

2. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

A Weboldalt csak saját felelősségedre használhatod. 

A Weboldalt böngészni, híreket olvasni regisztráció nélkül is lehetőséged van.

Az erre szolgáló beállítási lehetőségeken kívül nem módosíthatod az Esport1 és az ahhoz kapcsolódó weboldalak megjelenését, működését, az erre vonatkozó kísérletek kizárást és jogi következményeket vonhatnak maguk után. 

Az Esport1 nem vállal felelősséget a Weboldal elvárttól eltérő működéséből, megváltozásából, leállásából eredő esetleges károkért. Amennyiben a jelen felhasználási feltételek megsértésével kárt okozol az Esport1nak, azt teljes mértékben köteles vagy megtéríteni.

Azzal, hogy beléptél a Weboldalra, az oldalon való regisztrációtól függetlenül elfogadod az alábbi feltételeket:

 • Az Weboldalon található tartalom az Esport1, vagy megjelölt 3. személy (pl. hírügynökség) szellemi tulajdona.
 • Esport1 fenntart minden, a Weboldal bármely részének bármilyen módszerrel, technikával történő másolásával és terjesztésével kapcsolatos jogot. A Weboldalhoz tartozó oldalak tartalmát és kialakítását a magyar törvények védik.
 • Az Esport1 előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a Weboldal egészének vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videoanyag, adatszerkezet, struktúra, eljárás, program, hirdetések, reklámok stb.) feldolgozása és értékesítése, tükrözése és újraközvetítése még változatlan formában is.
 • A Weboldaltól értesüléseket átvenni csak a Weboldalra való hivatkozással lehet, azzal a feltétellel, hogy az átvevő:
  • nem módosítja az eredeti információt,
  • a Weboldalra utaló egyértelmű hivatkozást minden közlésnél feltünteti.
 • Esport1 pontos és hiteles információk közlésére törekszik, de a tájékoztatásból fakadó esetleges károkért nem vállal felelősséget.
 • A www.esport1.hu domainnév, valamint az "Esport1" név szerzői jogi védelmet élvez, védjegyoltalomban részesül, felhasználása - a hivatkozás kivételével - tilos.
 • A Weboldal egésze, annak grafikus elemei, szövege és technikai megoldásai és a szolgáltatás elemei szerzői jogi védelem vagy más szellemi alkotáshoz fűződő jog védelme alatt állnak. Az Esport1 a feljogosított felhasználója a Weboldalon, valamint a Weboldalon keresztül elérhető szolgáltatások nyújtása során megjelenített valamennyi tartalomnak: bármely szerzői műnek, illetve más szellemi alkotásnak (ideértve többek közt valamennyi grafikát és egyéb anyagokat, a Weboldal felületének elrendezését, szerkesztését, a használt szoftveres és egyéb megoldásokat, megvalósítást).
 • A Weboldal tartalmának, valamint egyes részeinek fizikai vagy más adathordozóra mentése vagy kinyomtatása az Esport1 előzetes írásbeli hozzájárulása esetén engedélyezett. 

Az Esport1 fenntartja minden jogát szolgáltatásának minden elemére, különös tekintettel az általa használt domain nevekre, az ezekhez tartozó aldomainekre, az Esport1 által foglalt minden más domainnévre, annak aloldalakra, valamint az internetes reklámfelületeire. Tilos minden olyan tevékenység, amely az Esport1 adatbázisának kilistázására, rendszerezésére, archiválására, feltörésére (hack), forráskódjainak visszafejtésére irányul, kivéve, ha erre az Esport1 külön engedélyt ad. 

Külön megállapodás, vagy az erre a célra szolgáló szolgáltatás igénybevétele nélkül tilos az Esport1 által rendelkezésre bocsátott felület, illetve keresőmotorok megkerülésével az Esport1 adatbázisát módosítani, lemásolni, abban új adatokat elhelyezni, vagy meglévő adatokat felülírni.

A jogosulatlan felhasználás büntető- és polgári jogi következményeket von maga után. Az Esport1 követelheti a jogsértés abbahagyását és kárának megtérítését.

3. REGISZTRÁLT FELHASZNÁLÓKRA VONATKOZÓ RENDELKEZÉSEK

3.1 REGISZTRÁCIÓ AZ ESPORT1.HU WEBOLDALÁRA

A regisztráció azért előnyös, mert a regisztrációdat követően lesz elérhető számodra a kommentelés lehetősége, hangulatjelek használata, a saját profil testreszabása, E1 pontok gyűjtésének és a nyereményjátékokon való részvételének lehetősége.

A Weboldalra 16 év alatti személyek szülői engedéllyel regisztrálhatnak. Esport1 kérdés esetén vizsgálhatja a szülői engedély meglétét. 

A Weboldalára két módon tudsz belépni.

(a) e-mail cím és jelszó segítségével

A regisztráció során megadott e-mail címeddel és jelszavaddal tudsz belépni a Weboldalra.

Felelős vagy a felhasználói neveddel végrehajtott műveletekért, valamint az ezt védő jelszavad biztonságban tartásáért.

Az Esport1 a jelszó elfelejtése esetén kizárólag az „elfelejtett jelszó” funkcióval ad lehetőséget annak pótlására. Az elfelejtett jelszó pótlásához szükséges a regisztrációnál megadott e-mail cím ismerete. Az elfelejtett jelszó funkció új jelszó megadására ad lehetőséget, a régi jelszót az Esport1 semmilyen formában nem teszi hozzáférhetővé, még az eredeti tulajdonosának sem.

A Weboldalra történő regisztráláskor megadott e-mail címedet a többi felhasználó számára nem jelenítjük meg. 

(b) GoodID belépéssel

Az Esport1-hez tartozó Szolgáltatásokat GoodID bejelentkezéssel is használhatod. A GoodID belépésed esetén szükséges a telefonodon levő GoodID alkalmazás használata. A GoodID alkalmazást a belépést követően úgy tudod a Weboldalra bejelentkezéshez használni, hogy a weboldalon a „Belépés” gombra kattintva kiválasztod a „Belépés GoodID-val” opciót és rákattintasz a „GoodID belépés” gombra. Ekkor megjelenik egy QR kód, melyet a korábban említett GoodID alkalmazással tudsz azonosítani. Így már be tudsz lépni GoodID segítségével a Weboldalra.

Az Esport1 lehetőséget biztosít profil kép feltöltésére. Ezt az Esport1 Szolgáltatások felhasználhatják, hogy az általad létrehozott tartalmak mellett azt megjelenítsék (pl.: kommentelésnél). Felhívjuk a figyelmed, hogy ha magadról töltesz fel fényképet profil képnek, akkor az aktivitásaid mellett megjelenik. Amennyiben más természetes vagy jogi személy képét töltöd fel profil képnek, úgy jogsértést követsz el. Kérjük ezt ne tedd, különben az Esport1 a profil képet törölni lesz kénytelen!

A Weboldalon létrehozott profilod törlését az erre szolgáló felületen teheted meg.

3.2 SZEMÉLYES ADATOK ELKÜLÖNÍTETT KEZELÉSE

A Weboldalba történő belépéshez szükséges adatokon, illetve az általad hozzá kapcsolt Szolgáltatások listáján kívül az Esport1 tárolhatja a Twitch fiókodhoz tartozó felhasználóneved, amennyiben saját döntésed a alapján Twitch fiókodat összekötöd az Esport1 profiloddal. 

A birtokunkba került adataidat bizalmasan kezeljük, harmadik félnek csak a kérésedre adjuk ki, és a regisztrációd törlésével egyidejűleg azokat is töröljük.

A Weboldal használata közben a hatályos jogszabályok által megengedett módon elsősorban a Szolgáltatásokhoz kapcsolódóan naplózzuk webes tevékenységeid. A naplókat kizárólag statisztikai célokra illetőleg szükség szerint technikai hibakeresésekre használjuk fel, és csak a technikai személyzet tagjai férnek hozzájuk. Az ily módon tudomásunkra jutó személyes adatokat csak ideiglenesen tároljuk, azokat folyamatosan töröljük.

E-mail címedet harmadik félnek nem adjuk át, kizárólag harmadik fél hirdetési ajánlatát tartalmazó e-mailt nem küldünk előzetes hozzájárulásod nélkül. Fontos ugyanakkor, hogy az Esport1-hez tartozó Szolgáltatások ettől eltérő szabályozást is alkalmazhatnak. Erre az adott Szolgáltatás használatbavétele előtt felhívjuk a figyelmedet, illetve a szolgáltatás-szintű felhasználási feltételekből tájékozódhatsz.

A weboldal használata közben a böngésződ bezárásakor sem törlődő cookie fájlokkal azonosítunk, ezek hiányában a weboldal nem használható. Az ily módon a számítógépedre küldött adatcsomagokban személyes adatokat nem helyezünk el, azok csak technikai információkat hordoznak.

A Weboldalba történő belépésedet követően mindaddig belépett státuszban maradsz, míg a rendszerből ki nem lépsz az erre szolgáló kilépés funkció segítségével. Ha nem lépsz ki, csak a böngésződet zárod be, a rendszer egy meghatározott ideig belépve tart, majd automatikusan kiléptet, a profilod védelme érdekében.

3.3. MODERÁLÁSI SZABÁLYOK

Esport1 az alább található moderálási szabályoknak nem megfelelő hozzászólásokat törli. 

A moderálási szabályok jelentik azokat az alapelveket, ami a kulturált beszélgetésekhez, kommenteléshez szükségesek:

 • Mindig legyél kulturált! Úgy válaszolj másoknak, mintha szemtől-szembe beszélgetnétek. Mindig úgy viselkedj, ahogy elvárod másoktól, hogy veled viselkedjenek.
 • Ne légy személyeskedő, ne légy agresszív és ne zaklass másokat! A gyűlölködő kifejezések nemre, vallásra, etnikumra, fizikumra és szexualitásra vonatkozón minden esetben nem kívánatosak. Gamerek vagyunk, itt nem számít semmi, csak a videojátékok.
 • Ne posztolj semmilyen törvénybe ütközőt. 
 • Ne posztolj semmi olyat, ami gyűlöletet kelt. Legyen szó képről, gifről, videóról vagy szövegről. Ne uszíts!
 • Ne posztolj semmilyen erőszakos képet, gifet vagy videót. Ne posztolj semmi olyat, amin az erőszak jelenik meg.
 • Ne posztolj semmilyen pornográf tartalmat. Legyen szó képekről, gifekről, videókról. Legyen szó animált, rajzolt, filmes vagy videós tartalomról.
 • Ne fedd fel mások kilétét. Az oldalon mindenki nicknév alapján regisztrált, ami nem fedi fel mások identitását. Ha te mégis ismersz valakit, akkor ne hozd nyilvánosságra kilétét.
 • Ne adj meg magadról bizalmas információkat. A kommentekben soha egyetlen Esport1-es kolléga sem fogja kérni a jelszavadat vagy az e-mail címedet.
 • Ne vezess félre senkit. Ne bújj mások bőrébe és ne add ki magad másnak. Példának okáért ne legyen a neved Vizicsacsi és ne szerepeljen a képeden is ő, ha nem te vagy Vizicsacsi.
 • Ne élj vissza más tulajdonával. Ne használj olyan képeket, amit nincs jogod használni. 
 • Ne spamelj! A cikkek vagy videók alatt ugyanazon gondolatod vagy válaszod ne jelenjen meg többször egymás után.
 • Ne reklámozz semmit! Ide tartoznak termékek, márkák, de más weboldalak is. A kifelé mutató linkek azonnal törlésre kerülnek.

Aki megszegi a szabályokat, az nem kommentelhet a cikkek alatt. A szabályok betartásáról a moderátorok gondoskodnak, akik a fenti szabályzatot veszik alapul. Ők döntenek arról is, hogy ki kap büntetést. Ők minden indoklás nélkül tilthatnak/törölhetnek kommenteket.

Moderálási szabályokat ismételten, figyelmeztetés ellenére megsértő felhasználót törölheti.

 1. E1 pontok

A felhasználóknak lehetőségük van tevékenységükkel E1 pontokat gyűjteni. A pontgyűjtés nem kötött vásárláshoz, E1 Pontot a felhasználó kizárólag tevékenységével tud gyűjteni.

Az egyes tevékenységekhez kapcsolt pontértéket az Esport1 az adott tevékenység mellett tünteti fel.

A megszerzett E1 pontokat a felhasználó a Weboldalon feltüntetett módon és célra használhatja fel azzal a megkötéssel, hogy az E1 pontok: 

 • nem adhatóak át másnak,
 • pénzre nem válthatóak be.

Amennyiben a Felhasználó törli fiókját, vagy kéri adatainak törlését az általa gyűjtött E1 pontok is automatikusan törlődnek.

Az E1 pontoknak nincs lejárati idejük, amennyiben a Felhasználó regisztrációval rendelkezik, a Weboldalon feltüntetett módon az E1 pontjait felhasználhatja.

5. Piac használata

5.1. Belépés és megrendelés menete

A piac megtekinthető bármely felhasználónak, vásárolni ott azonban csak a regisztrált felhasználók tudnak az általuk birtokol E1 pontokkal.

A vásárláshoz a menüsorban található „PIAC” menüpontra kell kattintani. 

A „PIAC” menüponton belül jelennek meg a megvásárolható termékek, ideértve a felajánlott partneri kedvezményeket is. A Termék ikonjára kattintva a termékről részletes információk (termék adatlap).

A vásárláshoz a „PIAC” menüponton belül kell az adott terméknél a „Pont beváltás” ikonra kattintani, vagy a termék adatlapján kell a „kosárba tesz” ikonra kattintani.

A Weboldal a Felhasználót ezt követően a „Kosár” menüpontra irányítja, ahol megjelennek a kosárba tett termékek. 

A „Kosár” menüponton belül lehet a terméket törölni a termék melletti „kuka” ikonra kattintva. 

A vásárlás folytatásához a „Tovább” gombra kell kattintani és megjelenik a személyes adatok megadására szolgáló felület. 

Ezt követően megjelenik egy összegző felület, ahol a vásárlással kapcsolatos adatok jelennek meg. 

A vásárlás a „Pontok beváltása” gombra kattintva fejezhető be.

5.2. Adatbeviteli hibák javítása

Felhasználónak a rendelés bármely szakaszában és a megrendelés Esport1 részére való elküldéséig a Weboldalon bármikor lehetősége van az adatbeviteli hibák javítására, akár a saját fiókjában (felhasználói adatok módosítása), akár a megrendelési felületen (pl. termék törlése a kosárból a mennyiség módosítása, rendelési adatok módosítása). 

Adatbeviteli hibának minősül például egy rosszul megadott mennyiség, rossz termék elhelyezése a kosárban, rendelési adatok elírása stb.

 Amennyiben a Felhasználó véglegesítette rendelését és a megadott adatokban hibát fedez fel, akkor a lehető legrövidebb időn belül kezdeményeznie kell a rendelése törlését. A hibás rendelés törlését a regisztrációkor megadott e-mail címről küldött levéllel, vagy telefonhívással jelezheti Felhasználó az Esport1 felé. Ezt követően a helyes adatokat tartalmazó rendelés újra feladható.

5.3. Ajánlati kötöttség, visszaigazolás

A megrendelés távollévők között kötött szerződésnek minősül, amelyre a polgári törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény, az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvényben foglaltak irányadóak. A szerződés a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014 (II.26.) Korm. rendelet hatálya alá tartozik. 

5.4. Fizetés és használat

A vásárlás ellenértékét a Felhasználó E1 Ponttal tudja rendezni, amelyet az Esport1 azonnal levon a Felhasználó elérhető egyenlegéből. 

A fizetést követően a megvásárolt termék:

 • amennyiben az digitális termék, azonnal használatba vehető,
 • amennyiben az kedvezményre jogosító kupon, a kupon elektronikus átadását követően használható,
 • amennyiben az fizikai termék, az Esport1 gondoskodik annak eljuttatásáról a Felhasználó számára.

A fizikai termékek házhozszállítása ingyenes.

5.5. Számla

Esport1 a Felhasználó részére nem ad át számlát, tekintve, hogy a vásárlás nem pénz fizetéséhez kötött. 

Amennyiben a Felhasználó kedvezményes kuponra váltja be pontjait, a kupon felhasználásakor kap számlát a kupont beváltó partnertől.

5.6. Értékesítés külföldre

Az Esport1 nem különbözteti meg az értékesítés során a Magyarország területén és az azon kívül az Európai Unió területén belüli Felhasználókat.

A Magyarországon kívüli vásárlásra is jelen ÁSZF rendelkezései az irányadóak a vonatkozó 2018/302/EU rendelet előírásaival együtt.

A külföldi értékesítés során a kommunikáció és a vásárlás nyelve a magyar nyelv, Esport1 nem köteles a Felhasználó tagállami szerinti nyelven kommunikálni Felhasználóval.

Az Esport1 nem köteles megfeleljen a Felhasználó tagállama szerinti nemzeti jogban az érintett Termékkel kapcsolatban meghatározott szerződésen kívüli követelményeknek, például címkézési vagy ágazatspecifikus követelményeknek, vagy hogy tájékoztassa a Felhasználót ezekről a követelményekről.

Felhasználó a jelen ÁSZF szerint élhet jogérvényesítési lehetőségeivel.

Az Esport1 a Terméket kiszállítja Magyarország területén belül.

Egyebekben a Felhasználó kérheti, hogy a Termék szállítását saját költségén oldhassa meg külföldre. Magyar Felhasználót ez a jog nem illet meg.

Az Esport1 a szállítási díj megfizetését követően teljesíti a megrendelést, amennyiben Felhasználó a szállítási díjat nem fizeti meg az Esport1 számára, vagy a saját szállítást nem oldja meg az előre egyeztetett időpontig, az Esport1 a szerződést felmondja és az előre megfizetett vételárat visszafizeti Felhasználó számára.

5.7. A Felhasználót megillető elállási és szavatossági jogok

A Webshopban értékesített termékek esetén:

 • Fogyasztónak minősülő Felhasználót elállási jog illet meg,
 • valamennyi Felhasználót kellékszavatossági jog illet meg.

5.7.1. Elállási jog

Az e pontban foglaltak kizárólag a Fogyasztónak minősülő Felhasználóra vonatkoznak. Fogyasztónak minősül a szakmája, önálló foglalkozása vagy üzleti tevékenysége körén kívül eljáró természetes személy, aki a Webshopban árut vesz, rendel, kap, használ, igénybe vesz, valamint az áruval kapcsolatos kereskedelmi kommunikáció, ajánlat címzettje (a továbbiakban „Fogyasztó").

A Webshopban vásárolt termék esetében Fogyasztó jogosult:

 • a termék,
 • több termék szolgáltatásakor az utoljára szolgáltatott termék,
 • több tételből vagy darabból álló termék esetén az utoljára szolgáltatott tétel vagy darab,
 • ha a terméket meghatározott időszakon belül rendszeresen kell szolgáltatni, az első szolgáltatásnak,
 • a Fogyasztó vagy az általa megjelölt, a fuvarozótól eltérő harmadik személy általi átvételének napjától számított tizennégy (14) napon belül a vásárlásától indokolás nélkül elállni.

Fogyasztót megilleti, hogy a szerződés megkötésének a napja és a termék átvételének napja közötti időszakban is gyakorolja elállási jogát. 

Ha a Fogyasztó elállási jogával élni kíván, elállási szándékát tartalmazó egyértelmű nyilatkozatát köteles eljuttatni (például postán, elektronikus úton küldött levél útján) a jelen ÁSZF 1. pontjában feltüntetett elérhetőségek igénybevételével az Esport1 részére. Ebből a célból Fogyasztó felhasználhatja a következő linken [link] keresztül elérhető elállási nyilatkozat - mintát is. Fogyasztó határidőben gyakorolja elállási jogát, ha a fent megjelölt határidő lejárta előtt elküldi elállási nyilatkozatát az Esport1 részére. 

A Fogyasztót terheli annak bizonyítása, hogy elállási jogát az 1. pontban meghatározott rendelkezéseknek megfelelően gyakorolta. 

Mindkét esetben az Esport1 e-mailben haladéktalanul visszaigazolja a Fogyasztó elállási nyilatkozatának megérkezését. 

Írásban történő elállás esetén azt határidőben érvényesítettnek kell tekinteni, ha Fogyasztó az erre irányuló nyilatkozatát 14 naptári napon belül (akár a 14. naptári napon) elküldi az Esport1-nek. 

Postai úton történő jelzés alkalmával a postára adás dátumát, e-mail-en keresztül történő értesítés esetén az e-mail küldésének idejét veszi figyelembe Esport1 a határidő számítás szempontjából. A Fogyasztó levelét ajánlott küldeményként adja postára, hogy hitelt érdemlően bizonyítható legyen a feladás dátuma. 

Fogyasztó elállás esetén köteles a megrendelt terméket az Esport1 postai címére indokolatlan késedelem nélkül, de legkésőbb elállási nyilatkozatának közlésétől számított 14 napon belül visszaküldeni. A határidő betartottnak minősül, ha Fogyasztó a 14 napos határidő letelte előtt elküldi (postára adja vagy az általa megrendelt futárnak átadja) a terméket. 

A termék Esport1 címére történő visszaküldésének költsége a Fogyasztót terheli.  Esport1-nek az utánvéttel visszaküldött csomagot nem áll módjában átvenni. A termék visszaküldésének költségén kívül az elállás kapcsán a Fogyasztót semmilyen más költség nem terheli. 

Ha Fogyasztó eláll a szerződéstől, haladéktalanul, de legkésőbb a Fogyasztó elállási nyilatkozatának kézhezvételétől számított 14 napon belül Esport1 visszatéríti a Fogyasztó által teljesített valamennyi ellenszolgáltatást, ideértve a fuvarozási (kiszállításért fizetett) költséget is, kivéve azokat a többletköltségeket, amelyek amiatt merültek fel, hogy Fogyasztó az Esport1 által felkínált, legolcsóbb szokásos fuvarozási módtól eltérő fuvarozási módot választott. Esport1 jogosult a visszatérítést mindaddig visszatartani, amíg vissza nem kapta a terméket, vagy Fogyasztó nem igazolta hitelt érdemlően, hogy azt visszaküldte: a kettő közül Esport1 a korábbi időpontot veszi figyelembe. 

Fogyasztó kizárólag akkor vonható felelősségre a termékben bekövetkezett értékcsökkenésért, ha az a termék jellegének, tulajdonságainak és működésének megállapításához szükséges használatot meghaladó használat miatt következett be. Az Esport1 tehát követelheti a termék jellegének, tulajdonságainak és működésének megállapításához szükséges használatot meghaladó használatból eredő értékcsökkenés, illetve ésszerű költségeinek – ha szolgáltatásnyújtásra irányuló szerződés teljesítését a Fogyasztó kifejezett kérésére a határidő lejárta előtt megkezdte és gyakorolja felmondási jogát - megtérítését.

A visszatérítés során az eredeti ügylet során alkalmazott fizetési móddal egyező fizetési módot alkalmaz Esport1, kivéve, ha Fogyasztó más fizetési mód igénybevételéhez kifejezetten a hozzájárulását adja, e visszatérítési mód alkalmazásából kifolyólag Fogyasztót semmilyen többletköltség nem terheli. 

5.7.2. Kellékszavatosság

Felhasználó az Esport1 hibás teljesítése esetén (hibás a teljesítés különösen, ha a Termék valamilyen minőségi, vagy mennyiségi hibában szenved) az Esport1-el szemben kellékszavatossági igényt érvényesíthet. Fogyasztói szerződés esetén Felhasználó az átvétel időpontjától számított 2 éves elévülési határidő alatt érvényesítheti szavatossági igényeit, azokért a termék és szolgáltatás hibákért, amelyek a termék átadása időpontjában már léteztek. Két éves elévülési határidőn túl kellékszavatossági jogait Felhasználó érvényesíteni már nem tudja. 

Felhasználó – választása szerint – kérhet kijavítást vagy kicserélést, kivéve, ha az ezek közül a Felhasználó által választott igény teljesítése lehetetlen vagy az Esport1 számára más igénye teljesítéséhez képest aránytalan többletköltséggel járna. Ha a kijavítást vagy a kicserélést Felhasználó nem kérte, illetve nem kérhette, úgy igényelheti az ellenszolgáltatás arányos leszállítását vagy a hibát az Esport1 költségére Felhasználó is kijavíthatja, illetve mással kijavíttathatja vagy – végső esetben – a szerződéstől is elállhat. 

A Webshopban forgalmazott termékek esetében, azok jellegénél fogva elsődlegesen a kicserélés intézményt tudja az Esport1 alkalmazni.

Jelentéktelen hiba miatt elállásnak nincs helye. 

A Felhasználó a választott kellékszavatossági jogáról egy másikra is áttérhet, az áttérés költségét azonban köteles viselni, kivéve, ha az indokolt volt, vagy arra az Esport1 adott okot. 

A Felhasználó köteles a hibát annak felfedezése után haladéktalanul, de nem később, mint a hiba felfedezésétől számított kettő hónapon belül közölni az Esport1val. 

A Felhasználó közvetlenül az Esport1val szemben érvényesítheti kellékszavatossági igényét. 

A szerződés teljesítésétől számított hat hónapon belül a kellékszavatossági igénye érvényesítésének a hiba közlésén túl nincs egyéb feltétele, ha Felhasználó igazolja, hogy a terméket az Esport1tól vásárolta (számla vagy a számla másolatának bemutatásával). Ilyen esetben az Esport1 csak akkor mentesül a szavatosság alól, ha ezt a vélelmet megdönti, vagyis bizonyítja, hogy a termék hibája a Felhasználó részére történő átadást követően keletkezett. Amennyiben az Esport1 bizonyítani tudja, hogy a hiba oka a Felhasználónak felróható okból keletkezett, nem köteles Felhasználó által támasztott szavatossági igénynek helyt adni. A teljesítéstől számított hat hónap eltelte után azonban már a Felhasználó köteles bizonyítani, hogy a Felhasználó által felismert hiba már a teljesítés időpontjában is megvolt.

Ha Felhasználó a szavatossági igényét a terméktől - a megjelölt hiba szempontjából - elkülöníthető része tekintetében érvényesíti, a szavatossági igény a termék egyéb részeire nem minősül érvényesítettnek.

5.8. Jogérvényesítési lehetőségek

5.8.1. Panaszügyintézés helye, ideje, módja

A Felhasználó az esetlegesen felmerülő panasz, reklamáció, adatbeviteli hiba esetén az Esport1-el a megjelölt elérhetőségek valamelyikén veheti fel a kapcsolatot. Az Esport1 panaszkezelése minden esetben térítésmentes.

A minőségi panaszok minden esetben kivizsgálásra kerülnek. Esport1 a szóbeli panaszt, amennyiben arra lehetősége van, azonnal orvosolja. Ha a szóbeli panasz azonnali orvoslására nincs lehetőség, a panasz jellegéből adódóan, vagy ha a Felhasználó a panasz kezelésével nem ért egyet, akkor az Esport1 a panaszról jegyzőkönyvet vesz fel, amelyet öt évig, a panaszra tett érdemi válaszával együtt megőriz. Esport1 a telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési szolgáltatás felhasználásával közölt szóbeli panasz esetén a Felhasználónak legkésőbb az érdemi válasszal egyidejűleg megküldi a jegyzőkönyv másolati példányát. Minden egyéb esetben az Esport1 az írásbeli panaszra vonatkozó szabályok szerint jár el.

Esport1 a hozzá írásban érkezett panaszt 30 napon belül érdemben megválaszolja. Az intézkedés jelen szerződés értelmében a postára adást jelenti. A panasz elutasítása esetén Esport1 az elutasítás indokáról tájékoztatja a Felhasználót.

5.8.2. Egyéb jogérvényesítési lehetőségek

Amennyiben Esport1 és Felhasználó között esetlegesen fennálló jogvita az Esport1-el folytatott tárgyalások során nem rendeződik, a Felhasználó jogosult:

 • Panasztételre a fogyasztóvédelmi hatóságnál,
 • Békéltető testület eljárásának kezdeményezésére

A Békéltető testületek elérhetőségei:

Baranya Megyei Békéltető Testület Címe: 7625 Pécs, Majorosy Imre u. 36. Levelezési címe: 7602

Pécs, Pf. 109. Telefonszáma: (72) 507‐154

Fax száma: (72) 507‐152 Elnök: Dr. Bodnár József E‐mail cím: bekelteto@pbkik.hu

Bács‐Kiskun Megyei Békéltető Testület Címe: 6000 Kecskemét, Árpád krt. 4. Telefonszáma: (76) 501‐

525, (76) 501‐500 Fax száma: (76) 501‐538

Elnök: Dr. Horváth Zsuzsanna E‐mail cím: bekeltetes@bacsbekeltetes.hu

Békés Megyei Békéltető Testület Címe: 5600 Békéscsaba, Penza ltp. 5. Telefonszáma: (66) 324‐976,

446‐354, 451‐775 Fax száma: (66) 324‐976 Elnök: Dr. Bagdi László E‐mail cím:

bekeltetes@bmkik.hu; bmkik@bmkik.hu

Borsod‐Abaúj‐Zemplén Megyei Békéltető Testület Címe: 3525 Miskolc, Szentpáli u. 1. Telefonszáma:

(46) 501‐091, 501‐870 Fax száma: (46) 501‐099

Elnök: Dr. Tulipán Péter E‐mail cím: bekeltetes@bokik.hu

Budapesti Békéltető Testület Címe: 1016 Budapest, Krisztina krt. 99. Telefonszáma: (1) 488‐

2131 Fax száma: (1) 488‐2186 Elnök: Dr. Baranovszky György E‐mail cím:

bekelteto.testulet@bkik.hu

Csongrád Megyei Békéltető Testület Címe: 6721 Szeged, Párizsi krt. 8‐12. Telefonszáma: (62) 554‐

250/118 mellék Fax száma: (62) 426‐149

Elnök: Dr. Horváth Károly E‐mail cím: info@csmkik.hu

Fejér Megyei Békéltető Testület Címe: 8000 Székesfehérvár, Hosszúséta tér 4‐6. Telefonszáma: (22)

510‐310

Fax száma: (22) 510‐312 Elnök: Dr. Vári Kovács József E‐mail cím: fmkik@fmkik.hu;

bekeltetes@fmkik.hu

Győr‐Moson‐Sopron Megyei Békéltető Testület Címe: 9021 Győr, Szent István út 10/a. Telefonszáma:

(96) 520‐202; 520‐217 Fax száma: (96) 520‐218

Elnök: Horváth László E‐mail cím: bekelteto@gymskik.hu

Hajdú‐Bihar Megyei Békéltető Testület Címe: 4025 Debrecen, Petőfi tér 10. Telefonszáma: (52) 500‐

735 Fax száma: (52) 500‐720

Elnök: Dr. Hajnal Zsolt E‐mail cím: hbkik@hbkik.hu

Heves Megyei Békéltető Testület Címe: 3300 Eger, Faiskola út 15. Levelezési címe: 3301 Eger, Pf.

 1. Telefonszáma: (36) 416‐660/105 mellék Fax száma: (36) 323‐615

Elnök: Dr. Gordos Csaba E‐mail cím: hkik@hkik.hu

Jász‐Nagykun‐Szolnok Megyei Békéltető Testület Címe: 5000 Szolnok, Verseghy park 8.

Telefonszáma: (56) 510‐610 Fax száma: (56) 370‐005

Elnök: Dr. Lajkóné dr. Vígh Judit E‐mail cím: kamara@jnszmkik.hu

Komárom‐Esztergom Megyei Békéltető Testület Címe: 2800 Tatabánya, Fő tér 36. Telefonszáma: (34)

513‐010 Fax száma: (34) 316‐259

Elnök: Dr. Rozsnyói György E‐mail cím: kemkik@kemkik.hu

Nógrád Megyei Békéltető Testület Címe: 3100 Salgótarján, Alkotmány út 9/a Telefonszám: (32) 520‐

860 Fax száma: (32) 520‐862 Elnök: Dr. Pongó Erik E‐mail cím: nkik@nkik.hu

Pest Megyei Békéltető Testület Címe: 1055 Budapest Kossuth tér 6‐8. Telefonszáma: (1)‐474‐7921

Fax száma: (1)‐474‐7921 Elnök: dr. Csanádi Károly E‐mail cím: pmbekelteto@pmkik.hu

Somogy Megyei Békéltető Testület Címe: 7400 Kaposvár, Anna utca 6. Telefonszáma: (82) 501‐

000 Fax száma: (82) 501‐046

Elnök: Dr. Novák Ferenc E‐mail cím: skik@skik.hu

Szabolcs‐Szatmár‐Bereg Megyei Békéltető Testület Címe: 4400 Nyíregyháza, Széchenyi u. 2.

Telefonszáma: (42) 311‐544, (42) 420‐180 Fax száma: (42) 420‐180

Elnök: Görömbeiné dr. Balmaz Katalin E‐mail cím: bekelteto@szabkam.hu

Tolna Megyei Békéltető Testület Címe: 7100 Szekszárd, Arany J. u. 23‐25. Telefonszáma: (74) 411‐

661 Fax száma: (74) 411‐456 Elnök: Dr. Gáll Ferenc E‐mail cím: kamara@tmkik.hu

Vas Megyei Békéltető Testület Címe: 9700 Szombathely, Honvéd tér 2. Telefonszáma: (94) 312‐

356 Fax száma: (94) 316‐936 Elnök: Dr. Kövesdi Zoltán E‐mail cím: vmkik@vmkik.hu

Veszprém Megyei Békéltető Testület Címe: 8200 Veszprém, Budapest u. 3. Telefonszáma: (88) 429‐

008 Fax száma: (88) 412‐150

Elnök: Dr. Vasvári Csaba E‐mail cím: info@bekeltetesveszprem.hu

Zala Megyei Békéltető Testület Címe: 8900 Zalaegerszeg, Petőfi utca 24. Telefonszáma: (92) 550‐

514 Fax száma: (92) 550‐525 Elnök: Dr. Molnár Sándor E‐mail cím: zmkik@zmkik.hu;

zmbekelteto@zmkik.hu

- Bírósági eljárás kezdeményezésére.

- Online vitarendezés

Online adásvételi szerződéssel összefüggő határon átnyúló fogyasztói jogvita esetén a fogyasztók az online vásárláshoz kapcsolódó, határon átnyúló jogvitáikat elektronikusan tudják rendezni a következő linken https://webgate.acceptance.ec.europa.eu/odr/main/?event=main.home.show&reload=false 

elérhető online platformon keresztül beadott elektronikus panasz útján.

 1. EGYÉB RENDELKEZÉSEK

A jelen Felhasználási Feltételek megváltoztatásának jogát fenntartjuk. Az esetleges módosításokról a Weboldalon értesítünk.

A jelen Felhasználási Feltételekben foglaltakra a magyar jog rendelkezései irányadóak.