League of Legends Worlds csapatbemutató: H2K

Kijuthat a csoportjából az H2K? Parádézni vagy tiltelni fog Forg1ven?

Péntek éjszaka kezdődik az idei év legrangosabb League of Legends eseménye, az Amerikában megrendezésre kerülő Worlds, azaz a League of Legends világbajnokság. Ezen apropóból végignézzük a rendezvényen szereplő csapatokat, kiemeljük erősségeiket, gyengeségeiket, elemezzük játékosállományukat, és azt, hogy ezek alapján milyen eredményt várunk tőlük. Sorozatunk következő részében Európa egyik sztárcsapatát, az H2K-t elemezzük.

A korábbi részek:

Másodszor a vb-n

Az H2K első LCS szezonjában a vb-ig vitte: tavasszal és nyáron is a 3. helyen végeztek, ezzel a legtöbb ponttal, 2. kiemeltként szereztek jogot a nemzetközi viadalon való szereplésre. Fun fact, hogy első LCS meccsük előtt még a Fnatic mostani midese, Febiven is a csapat tagja volt, az ő helyére érkezett Koreából Ryu, ekkor az Odoamne – Loulex – Ryu – Hjärnan – kaSing ötös volt a kezdő. A vb-n a későbbi világbajnok SK Telecomot, a kínai EDG-t és a szabadkártyás Besiktas-t kapták ellenfélnek, de persze mindenki Ryu és Faker összecsapását várta, hogy Ryu esetleg visszavághasson minden idők legizgalmasabb 1v1-éért:

A siker azonban elmaradt, az H2K nem jutott ki a csoportból, így jöttek télen a változások. Az alsó ösvény 1-1-ben átment a Vitalityhez és csere volt a jungle-ben is. Tavaszra érkezett a görög szupersztár lövész, Forg1ven, a mémkirály, mellé pedig két lengyel játékos, VandeR supportként, míg Jankos junglerként csatlakozott, így vágtak neki 2016-nak. Aztán néhány héttel a start után jött a hidegzuhany: Forg1vent kötelező katonai szolgálatra hívták a hazájába, így ott kellett hagynia a csapatot, amíg le nem tisztázta a dolgait.

Az ő helyét ideiglenesen az Észak-Amerikából hazatérő Freeze vette át. Közben elérkeztünk a nyárhoz, Forg1ven pedig kegyetlenül összeveszett az H2K-s csapattársaival, aminek eredményeképp az Origen színeiben kezdte meg a nyári szezont. A story azonban itt se tartott sokáig, motivációhiány miatt (legalábbis ez volt a hivatalos indoklás), otthagyta xPekééket, hogy néhány héttel később – minő meglepő módon – visszatérjen az H2K-be, egy héttel az alapszakasz vége előtt. Nulla közös gyakorlással rögtön egy 5-0-s szériát nyomtak, ráadásul megbeszélték házon belül a problémákat, meg is lett az eredménye, mégpedig 2015-höz hasonlóan egy 2. kalapos hely a vb-n.

Lengyel-görög is két jó barát?

Az edző, Pr0lly egy igazi tehetség, bár néha foggal-körömmel ragaszkodik ahhoz, amit kitalált ahelyett, hogy adaptálódna. Ez főleg a pick/ban fázisokon látszik meg, de ha jól felkészül az ellenfelekből, akkor a mostani H2K elég félelmetes csapat lesz. Pr0lly legnagyobb erőssége a makro játék, kiválóan lát és dolgoz ki stratégiákat az egész pályát kihasználva, a vb-n is erre fognak építeni. Lássuk, milyen tehetségekkel van körülvéve.

Odoamne (TOP)

A román játékos az egyik legstabilabb teljesítményt nyújtó topos az LCS-ben. A tankosabb AP hősök fekszenek neki a legjobban, főleg Ekkoval félelmetes, de nem ijed meg az offtank karakterektől sem. A mostani H2K keret legrégebbi tagja, lassan két és fél éve van a csapattal.

Jankos (Jungle)

A first blood király, vagyis Jankos nevéhez fűzödik a legtöbb első gyilkosság az LCS meccseken. Hihetetlen jó érzéke van a gankeléshez, amihez kiváló mechanikai képességek társulnak. Ha a játék korai szakaszában előnyhöz tudja juttatni a csapatát, az a mostani metában kulcsfontosságú lehet, Forg1ven hajlamos arra, hogy az előnyét ne adja el.

Ryu (Mid)

Bár az biztos, hogy Faker elleni párharcot a csoportkörben nem látunk, Ryu továbbra is egy megbízható, jó képességű és végtelenül agresszív játékos, a tavaszi szezonban 7 fölötti KDA-t csinált. Ahrival messze földön híres, de nem ijed meg más assassinoktól, sem a control magektől. Jó lenne látni ismét Zeddel játszani, bár ebben a metában erre valószínűleg nem kerül sor. A legkomolyabb ellenfele a szintén koreai, ex-SKT játékos, Faker cseréje, Scout lesz, erre párharcra is mindenképpen érdemes lesz majd figyelni.

Forg1ven (ADC)

A banter mester, a mémkirály, a trollok bajnoka. Forg1ven nem fél attól, ha össze kell szólalkozni valakivel, ami a szívén, az a száján, emiatt pedig gyakran képtelen normálisan csapatban játszani. Heves vérmérsékletét egyedül talán eddig az H2K tudta normálisan kezelni és most, hogy végre jól kijönnek VandeRrel, halálos párost alkothatnak. Az H2K-nek érdemes lesz rá építkezni, mert meghálálja. Tristana a védjegye, de csak végszükség esetén szokta bevetni (akkor viszont szinte garantált a siker).

Forg1ven

VandeR (Support)

A másik lengyel srác, aki egyébként adc-ként is játszott korábban. 2011 óta játszik versenyszerűen, tavaly a Roccat, idén pedig már az H2K színeiben. Első számú feladata Forg1ven védelme bármi áron, szerencsére bőven válogathat a hősök között, ha kell, akkor tankol Taric-kal vagy Braummal, ha kell, akkor offenzíven játszik Karmával vagy Barddal.

Meddig mehet az H2K a vb-n?

A csoportjuk hasonló a tavalyihoz: az EDG-t idén is megkapták, ahogy egy szabadkártyás csapatot is, ezúttal az INTZ személyében. Viszont a tajvani ahq jóval gyengébb színvonalat képvisel, mint az SKT, így, ha nagyon összerakja a csoportmeccsekre a stratégiát Pr0lly, akkor még a továbbjutás is meglehet. Forg1vennek ez az első világbajnoksága, így mindenáron bizonyítani akar majd, talán az ő és az EDG lövész, Deft párharca ígérkezik a legizgalmasabbnak. A görög lehet egyébként a csapat gyengéje is, szinte biztos, hogy az ellenfelek is az ő kiszedésére fogják összerakni majd a kompozíciójukat.

Tetszett a cikk? Kövesd az Esport1-et Facebook-on!

Kövess Minket!