esport Bundesliga a láthatáron!

esport Bundesliga a láthatáron!

A Bundesligáért is felelős DFL esport projekteket kezdett el levédetni.

A Gameslaw.online nevű, Michael Scheyhing német esport jogász által üzemeltetett privát blog szerint a német labdarúgó bajnokság hivatalos szervezete, a DFL esport levédetési papírokat nyújtott be az EU felé. Egy-egy új esport projektnek általában a jogi levédetés az első lépése, ezeken a papírokon pedig olyan szóösszetételek állnak, mint "DFL Esport Bundesliga", "DFL Virtuelle Bundesliga", "eBundesliga", "iBundesliga", "SportecSolutions" és "DFL Sportec". 

Hogy mindez mit jelent pontosan, azt még nem tudni, de nagyon úgy tűnik, hogy a német szervezet hivatalos esport bajnokság létrehozását tervezi. Az eset nem lenne meglepő annak fényében, hogy az elmúlt napokban nem egy pletyka látott napvilágot arról, hogy a fél Bundesliga (többek között olyanok, mint a Bayern München vagy a Dárdai Pál által vezényelt Hertha) esport csapatot vagy játékost akar magának, elsősorban FIFA-ban.

Persze nem ők az első fecskék, a Schalke-nak már fél éve van League of Legends csapata, sőt a Wolfsburgnak is van már saját esportolója. Ha igazak a fentiek, nagyon közel vagyunk az első hivatalos FIFA nemzeti labdarúgó bajnoksághoz, ahol a legjobb focicsapatok játékosai küzdenek meg egymással.

Itthon egyelőre még távol vagyunk ettől, de FIFA bajnokságunk már nekünk is van, éppen a héten zajlott az első két állomása a Coca-Cola egyetemi bajnokságnak, amiről mi is beszámoltunk.

Tetszett a cikk? Kövesd az Esport1-et Facebook-on!

Kövess Minket!