"Mindent sikerül rendesen elb****, például New Yorkban is." - G2 shox interjú

A G2 csapatkapitánya elárulta, mi volt az ESL One New Yorkon történt fiaskó oka.

Az ESL One: New York CS:GO versenye a Na'Vi győzelmével zárult, és bár G2 is esélyesként érkezett a helyszínre, mapot sem tudtak nyerni. A csapat történelmének egyik legnagyobb buktája lett tehát belőle, az okokról a csapat kapitánya, shox nyilatkozott.

Favoritként érkeztetek a versenyre, a legtöbb elemző és szakértő legalább a döntőbe várta a csapatot. Sokan még azt is megkockáztatták, hogy nyerni fogtok és elviszitek a kupát az SK, a Na’vi vagy a VP orra elől. De aztán jöttek a meccsek és az összeomlás. Szerinted miért nem jött össze?

shox: Augusztusban kivettünk egy hónap szabit és ez úgy tűnik túl sok volt. Mióta újra versenyezni kezdtük, egyszerűen mindent sikerül rendesen elb****, amit persze láthattunk New Yorkban is. Az utóbbi pár hétben sokat dolgoztunk azon, hogy új stratégiákat gyakoroljunk be és új taktikákat vezessünk be, de ez még messze van attól, hogy azt mondhatnám, készen vagyunk. De talán a legnagyobb baj az egyéni teljesítményekkel van, szerintem azért buktunk most ekkorát, mert egyenként nem voltunk azon a szinten, ahol kellett volna lennünk. Minden csapat jobb volt nálunk, minden tekintetben.

Mindannyian elmentetek nyaralni egy ilyen fontos verseny előtt?

shox: Számomra ez volt a leghosszabb szünet a karrieremben mióta profi CS játékos lettem. Szóval nehéz volt visszajönni, hiba volt ekkora szünetet tartani.

Egy picit lépjünk vissza, azt mondtad több új taktikát is próbálgattok a csapattal. Szerinted a jövőben ennek lesz eredménye?

shox: Minden bizonnyal. Mielőtt megérkeztünk a versenyre már akkor úgy éreztük, hogy legyőztek minket. De legalább tudjuk, mit csináltunk rosszul. Megvan a játék, megvannak a pályák, megvan minden ami kell. Most már csak gyakorolni kell. Be kell gyakorolni a CS összes mechanikáját. Fejlövések, kommunikáció meg ilyesmik. Ezután már csak felfelé mehetünk.

Nemrég a Twitteren azt írtad ez, az első eset, hogy stadionban versenyzel. Hogy érezted magad?

shox: Hihetetlen volt. Az egyetlen szívfájdalmam az, hogy nem volt esélyünk visszavágót játszani, mert minden meccsünk Bo1 volt, és mindegyiken nagyon kikaptunk. A vereség persze nem volt a legkellemesebb, de a tömeg és a hangulat nagyon tetszett. Remélem lesz még alkalmam átélni.

Pár játékos panaszkodott, hogy a Baraclays Center-en belüli elrendezés miatt gondok voltak a beszűrődő zajokkal és hangokkal. Volt olyan is, aki arra panaszkodott, hogy egyáltalán nem hall semmit. Ebbe ti is belefutottatok?

shox: Azt nem tudom a társaim mit gondolnak erről, de a meccsek kimenetelét ez nem változtatta meg. Nem emiatt kaptunk ki, nem ez volt a vereségeinket meghatározó tényező.

A tornán kívül, hogy tetszett New York?

shox: Teljesen rendben van. Elmentünk a Times Square-re, na az nem volt semmi. Amíg még itt vagyunk, megpróbálunk megnézni mást is, a vesztett meccsek után  ismegpróbáltunk sétálni a városban, várost nézni, de 15 perccel később már a meccsekről beszélt mindenki és egyből vissza akartunk menni a szállásra, hogy megnézzük a felvételeket. De azért másnap bebarangoltuk a várost, nagyon szép, egy picit emlékeztet Párizsra. Nagyon sok ember, száguldó forgalom, egyszerűen varázslatos.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!